Annonce
Læserbrev

Bedre fremkommelighed, mere sikkerhed i trafikken og flere børn på cykel

Læserbrev: Der har i mange år været problemer med fremkommeligheden i krydset Paderup Boulevard-Minervavej. Et kryds, hvor rigtig mange uddannelsessøgende skal igennem hver morgen og eftermiddag. Midttrafik har meddelt om forsinkelser i myldretiden på op til 10 minutter.

Ifølge rapporten "Trafikanalyse for Paderup" er Paderup Boulevard en uheldsbelastet strækning, hvor der i udpegningsperioden er indtruffet 16 uheld, heraf seks med personskade.

Et enigt miljø- og teknikudvalg har indstillet, at vi etablerer en venstresvingsbane fra Paderup Boulevard ind mod Minervavej.

Sagen er nu blevet vedtaget i Randers Byråd.

Forvaltningen vurderer, at dette projekt kan gennemføres for 1,7 millioner kroner.

Projektet vil skabe bedre fremkommelighed og mere sikkerhed i dette kryds, og det synes vi i Socialdemokratiet er vigtigt.

Det er den politiske prioritering, vi har.

Pengene er små. Det er de altid, når vi ønsker mere. Vi er valgt for at prioritere.

Socialdemokratiet vil prioritere, at vi nu skal have flere børn på cyklen. Det er der, det store fremtidige arbejde skal gøres.

Skolevejene skal være i orden. Det er de mange steder allerede nu.

Men der er stadig opgaver, der skal løses.

Hvordan vi gør det, skal vi i tænkeboks for at finde ideer til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce