Annonce
Østjylland

Bedre uddannelsesråd til unge

Vi har udarbejdet et program, hvor de unge skal ud i praktik og virksomhedsbesøg, fortæller formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs Kommune Else Søjmark. Pressefoto
Norddjurs Kommune styrker vejledningsindsatsen for alle unge i 8. klasse - blandt andet gennem øget samarbejdet med virksomhederne i Norddjurs

NORDDJURS: Tidligere i marts blev et forslag om en styrket vejledningsindsats for kommunens unge i 8. klasse vedtaget i Norddjurs Kommune.

Kommunens politikere kunne se et behov for at hjælpe de unge så tidligt som muligt i processen med at vælge en fremtidig uddannelse og knytte de unge til arbejdsmarkedet. I samarbejde med børne- og ungdomsudvalget, Ungdommens Uddannelsesvejledning Norddjurs og repræsentanter fra folkeskolerne i kommunen er man kommet frem til en løsning, der både giver de unge viden om uddannelsesmuligheder og samtidig mulighed for at komme ud og opleve virksomhedsbesøg på egen krop.


Samarbejdet med virksomhederne vil tilføre de unge en ekstra dimension til deres valg.

Else Søjmark


- Vi har udarbejdet et program, hvor de unge skal ud i praktik og virksomhedsbesøg, hvor skolerne danner partnerskaber med virksomhederne, hvor der er individuel vejledning til alle elever i 8. klasse, og hvor ungeambassadører deler egne erfaringer for at hjælpe de unge på skolerne med at belyse de uddannelsesvalg og muligheder, der er, siger formand for kommunalbestyrelsens erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg Else Søjmark.

- Netop samarbejdet med virksomhederne vil tilføre de unge en ekstra dimension til deres valg. Kombineret med ungeambassadørernes erfaringer og de øvrige tiltag i forslaget mener vi, at vi giver de unge den bedst mulige ballast til at tage et meget vigtigt og stort valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce