Annonce
Erhverv

Bedste halvår i bankens historie

Adm. direktør Lars Møller Kristensen, Djurslands Bank, har netop afleveret et rekord-regnskab til sin bestyrelse. Arkivfoto

Djursland Banks regnskab for første halvdel af 2017 præsenteres med jubel i stemmen

Annonce

NORDDJURS: Djursland Bank har netop offentliggjort sit regnskab for første halvdel af 2017. Og banken konkluderer, at det er "det bedste halvårsregnskab før skat i bankens historie".

Bankens første halvår har resulteret i et resultat før skat på 72,8 millioner kroner - hvilket er en stigning på hele 88 procent - og det anser banken - ikke overraskende - som "meget tilfredsstillende".

Som baggrund for de flotte tal angiver banken selv et stort udlån til boligkøb samt det faktum, at det er lykkedes Djursland Bank at tiltrække mange nye kunder.

Annonce

Plus og minus

Den lave rente trækker ganske vist i den modsatte retning, men den tendens modsvares af et meget travlt boligmarked.

Også på lånesiden har banken fået mere travlt i første halvdel af 2017:

På udlånssiden taler halvårsregnskabet om en stigning på 143 millioner kroner - hvilket svarer til et plus på 3,9 procent. Mens travlheden omkring indlån her været endnu større med en stigning på 1,210 millioner kroner, svarende til en stigning på 22,5 procent.

Rente- og gebyr-posten trækker også i den rigtige retning for banken med indtægter på 156,4 millioner kroner, en stigning på 6,1 millioner. denne gevinst er først og fremmest hentet på større indtægter på gebyr-siden, mens renteindtægterne er stort set uændrede.

På udgiftssiden viser driften et plus på 8,1 millioner kroner - totalt set 111,8 millioner. Heraf tegner større udgifter it og digitale løsninger sig alene for 6,3 millioner.

Bankens lønudgifter er vokset med 1,1 millioner kroner på grund af stigende lønninger - og på trods af, at Djursland Bank har reduceret sin personalestab en lille smule.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce