Annonce
Randers

Begejstret uddannelseschef: - Hvis vi ikke var fra Jylland, ville vi bruge store ord

Sidste vinter var opstarten på smedeuddannelsen mager med kun 11 elever - i år er resultatet næsten fordoblet med 21 elever. - Vi oplevede en bekymrende nedgang på smedeuddannelsen sidste år, men det har heldigvis ikke vist sig at være en tendens, siger uddannelseschef på Tradium, Lars Bagger Hansen. Foto: Tradium
348 optagne til årets januarstart på de tekniske erhvervsuddannelser på Tradium i Randers. Det er 100 flere end i 2016, hvilket ifølge uddannelseschef Lars Bagger Hansen er noget af en succes.

Randers: - Hen over julen var vi ellers begyndt at tænke, at det så træls ud med smedeuddannelsen. Men det har så mere end løst sig, fortæller uddannelseschef ved Tradium i Randers, Lars Bagger Hansen.

Mens sidste års vinteroptag på smedeuddannelsen endte på bekymrende 11 personer, er der i år 21, som er startet på uddannelsen.

- Det er meget positivt, ikke mindst fordi de uddanner sig til en branche, der mangler deres kompetencer. I murerfaget har virksomhederne også stor mangel på lærlinge. Derfor er det også dejligt, at vi ser en fremgang i elevoptaget der, siger han.

I det hele taget er der kommet kø i kantinen på Tradiums tekniske erhvervsuddannelser på Blommevej, efter de nye elever er begyndt i januar med det største optag i fem år. 348 nye erhvervsskoleelever for at være præcis. Det er 100 mere end i 2016 og omkring 60 mere end sidste år.

- Hvis vi ikke var i Jylland, ville vi bruge store ord om den fremgang, siger Lars Bagger Hansen med et grin.

Og han vil da heller ikke afvise, at champagnen skal findes frem.

Annonce

Mange små ting virker sammen

- Så ville det selvfølgelig være rart at kunne sige, at det skyldes en eller anden stor ting. Men det kan jeg ikke. Jeg tror ikke på noget kæmpestort, men på mange små ting, gode og tætte samarbejder og det lange seje træk, slår han fast.

Han forklarer, at nogle af de små og store ting, som kan have haft indflydelse, er en murermesse, uddannelsesvejledning i lokaler tæt på skolen og en bedre mulighed for at bo ved skolen under skoleforløb.

- Men nogen gange er unges veje bare uransagelige. Det er ikke altid, der er logik i, hvordan de vælger. Så vi glæder os bare over resultatet, forklarer han.

Også i fremtiden vil Tradium med et samarbejde med både Dansk Industri, fagforeningerne, virksomhederne og skolerne i endnu høj grad arbejde på at tiltrække særligt smedeelever, da der er stor efterspørgsel efter dem i branchen.

Det stigende antal elever kommer fra skolens naturlige opland, og der er også mange praktikpladser at få i området.

- Især murer- og smedelærlingerne er der rift om, siger Lars Bagger Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce