Annonce
Randers

Behov for arbejdskraft: Virksomheder mangler X-factor

Prodan er en af de virkomheder, der mangler arbejdskraft. Direktør Per Hastrup mener, det blandt andet handler om at virksomheden skal være mere synlig overfor de unge. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Det kniber med at få personale flere steder, og derfor går virksomheder nye veje for at skaffe folk.

Randers: Jobmessen sidst i januar er blot et af flere tiltag, der skal skaffe nye medarbejdere til de virksomheder i Randers, der mangler flere hænder. Det gælder blandt andet indenfor industrien.

Jobcenter Randers Erhverv har netop lavet en prognose for, hvor der i de kommende 12 måneder vil mangle arbejdskraft i Randers.

Per Hastrup, der er direktør for maskinfabrikken Prodan og formand for Dansk Industri Randers-Norddjurs, understreger, at virksomhederne er blevet gode til at åbne dørene for ledige, der har mod på direkte oplæring, selv om de måske ikke er faglærte. Men der er flere steder mangel på både ufaglært og faglært arbejdskraft.

- Det kræver, at folk har en interesse for at lære faget, og det er et problem. Har vi X-factor nok?, spørger Per Hastrup.

- Det er ikke så attraktivt at blive industrioperatør, som det er at blive tømrer.

Annonce

- Vi skal åbne dørene endnu mere og blive synlige. Unge har ofte en helt anden forventning om, hvordan en maskinfabrik ser ud, end det faktisk er tilfældet. Her er jo flotte maskiner, lyst og rent.

Per Hastrup, direktør for Prodan
Per hastrup er direktør for Prodan og formand for DI Randers Norddjyúrs.har peger på, at Jobmessen sidst i januar er en af de måder, virksomhederne kan komme i kontakt med flere potentielle nye ansatte på. Arkivfoto: Ole Jakobsen

Et rigtigt grundlag

Per Hastrup mener, at det i høj grad handler om, at unge - og deres forældre - ikke ved hvad en industrioperatør laver, mens alle har et indtryk af tømrerfaget.

- Vi skal åbne dørene endnu mere og blive synlige. Unge har ofte en helt anden forventning om, hvordan en maskinfabrik ser ud, end det faktisk er tilfældet. Her er jo flotte maskiner, lyst og rent.

- Når unge og deres forældre - især mor - skal træffe beslutning om, hvad sønnike skal være, så sker det allerede omkring 8. klasse, siger Per Hastrup.

Derfor er Prodan lige nu i dialog med skolerne om, at elever i 8. klasse kan komme på besøg i en hel dag og opleve, hvordan hverdagen er på en maskinfabrik.

- Vi vil også åbne dørene mere for de, der rådgiver de unge. Målet er, at der ikke træffes beslutninger på et forkert grundlag, siger Per Hastrup.

Han håber på, at det kan give flere lyst til en karriere indenfor industrien. Og her er der rig lejlighed til at videreuddanne sig, hvis man har lyst til det. For eksempel som ingeniør eller produktionstekniker.

Du kan se, hvor der er behov for arbejdskraft, i denne artikel: Mangler du et job? Her er der ledige stillinger i Randers

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce