Annonce
Randers

Behov for julehjælp er større end nogensinde

I dag begynder indsamlingen til årets Randers Julehjælp. Din støtte kan være med til at skabe en god jul for randrusianske børn.

Annonce

Herover kan du se, hvor meget der indtil videre er samlet ind til Randers Julehjælp. Du kan bidrage til indsamlingen på via Mobilepay på nummer 84319 eller kontooverførsel til følgende konto: Reg: 6187 Konto: 0012387105. Du kan også kigge forbi redaktionen med et bidrag.

Randers: Flere randrusianske børnefamilier end nogensinde før har behov for hjælp, hvis de skal give deres børn en jul, der blot tilnærmelsesvis minder om deres bedrestillede kammeraters. Hvis de skal give deres børn mulighed for, når de vender tilbage til skolen, børnehaven eller legestuen, at kunne tale med om, hvad de og deres kammerater har fået i julegave og fået at spise i forbindelse med julen.

Forestil dig som 10-årig at måtte fortælle, at juleaften var der roastbeef til rugbrødet i stedet for leverpostej, og at der ikke var nogen julegave fra mor og far i år. Det vil ikke være sjovt. Men det er tæt på at være virkeligheden for børn i Randers - hvis deres familier ikke kan få hjælp fra en af de foreninger og grupper, som giver julehjælp eller på anden måde er med til at gøre juletiden til en festlig tid for børn og deres familier, som af en eller anden grund er landet i en økonomisk situation, hvor der kun lige er til dagen og vejen i hverdagen - hvis der overhovedet er det.

Ved at give et bidrag til Randers Julehjælp kan du være med til at gøre en forskel for disse børn.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Virksomheder og forretninger har også mulighed for at donere ting, der kan blive solgt ved en auktion lørdag d. 8. december. Der kan også doneres flere enheder af en vare, som medlemmer af Lions Club Randers Gudenaa kan sælge ved stande i byen. Meddelelse om ting, der doneres, sendes til pers@amtsavisen.dk

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 14. december.

Annonce

Støtte fra Lions Club

Det er sjette år, at Randers Amtsavis arrangerer indsamlingen Randers Julehjælp. I år har Lions Club Randers Gudenaa besluttet at bakke op om Randers Julehjælp ved at lade indtægten ved årets julemærke gå ubeskåret til Randers Julehjælp. Ved at indbetale mindst 100 kr. - for virksomheder 200 kr. - får man ret til at bruge julemærket ubegrænset på sine mails.Det er andet år, at Lions sælger et digitalt julemærke, der kan pryde de mails, der sendes frem til jul. Mærket består i år meget apropos af en tegning af det gamle bladhus, Adelgade 7, som Randers Amtsavis har boet i siden 1825. Første gang Lions udsendte et Randers-julemærke var i 1976. Dengang og frem til og med 2016 var julemærket beregnet til brug på julekort og -breve sendt med postvæsenet.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Annonce

Flere foreninger

Væksten i behovet for julehjælp til randrusianske familier reflekteres heldigvis af, at der er flere foreninger og grupper, som gerne vil hjælpe disse familier til at få en god juletid enten ved at give kasser med mad og julegaver til børnene, ved at arrangere en festlig juleaften eller aktiviteter i måneden op til jul eller i dagene mellem jul og nytår.Randers Julehjælp begyndte for seks år siden med at give støtte til fire lokale organisationer. I år får ikke færre end 10 foreninger og grupper del i de indsamlede midler, som fordeles, så de foreninger og grupper, der giver mest hjælp, også får den største del af de indsamlede midler.

Imidlertid betyder det, at når flere foreninger og grupper skal deles om de indsamlede midler, så skal der også gerne samles flere penge ind, ellers vil de nytilkomne foreninger og grupper blot tage penge fra de tidligere modtagere, mens der ikke bliver mere hjælp til de randrusianske børnefamilier, som har brug for hjælpen.

Da antallet af socialt udsatte børnefamilier i Randers også vokser, er der ligeledes behov for at støtten til Randers Julehjælp stiger.

Annonce

Nye initiativer

Randers Amtsavis har i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa taget et par nye initiativer, foruden bidraget fra salget af julemærker. Disse initiativer skal gerne - sammen med forhåbentlig flere eller større bidrag fra borgere og virksomheder i Randers - skaffe flere penge til Randers Julehjælp.Medlemmerne af Lions har således tilbudt at arrangere en aktion til fordel for Randers Julehjælp lørdag d. 8. december. Det eneste, det kræver, er, at der er butikker eller virksomheder, som vil skænke nogle varer, som der kan holdes aktion over. Det skal være nye varer, ikke genbrug.

Sidste år fik Randers Amtsavis tilbudt en række juletræer, som avisen kunne sælge til fordel for Randers Julehjælp. Det måtte vi desværre takke nej til, da avisen ikke har ressourcer til at stå for et sådant salg. Men skulle dette tilbud blive gentaget i år, eller andre vil skænke noget lignende, så bliver svaret "Ja, tak!". Medlemmerne af Lions Club Randers Gudenaa har nemlig også tilbudt at arrangere et sådant salg.

Annonce

Sådan kan du støtte

Der er således flere muligheder for at støtte Randers Julehjælp i år:Som privatperson kan du enten give et bidrag ligesom tidligere år eller for mindst 100 kroner købe et digitalt julemærke.

Er du butiks- eller virksomhedsejer kan du ud over at betale et almindeligt bidrag som tidligere år enten købe et julemærke for minimum 200 kroner eller give varer, som medlemmerne af Lions Club enten kan sælge på en auktion eller på en stand.

Lad os endnu engang vise, at når det virkelig gælder, så står vi sammen i Randers og hjælper hinanden.

Lad os hjælpe hinanden til at få en god jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce