Annonce
Danmark

Bekymrede beboere i Vollsmose tog imod justitsministeren og Odense-borgmester: Hvem er det næste offer?

Nishan Ganesh (i hvid skjorte) fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) om de bekymringer, der fylder meget blandt beboerne i Vollsmose. Foto: Christian Nordholt
Med følgeskab af beboere, politifolk og pressen besøgte justitsminister Nick Hækkerup (S) og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) torsdag Odense-bydelen Vollsmose, hvor en uskyldig mand onsdag 24. juni blev offer for den verserende bandekonflikt.

Bandekonflikt: Justitsminister Nick Hækkerup og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel, begge Socialdemokratiet, besøgte torsdag Odense-bydelen Vollsmose for at snakke med beboerrepræsentanter, der i stigende grad er bekymrede over grupper, der skaber utryghed i området.

Anledningen var skuddrabet på en uskyldig 31-årig somalisk mand, der onsdag 24. juni blev offer for den verserende bandekonflikt mellem Vollsmosegruppen og Korsløkkegruppen. Ved skudepisoden blev en jævnaldrende mand med tilknytning til den ene gruppe hårdt såret.

De to politikere besøgte den lokale nærpolitistation og mødtes med den somaliske kvindeforening Sahan, før de begav sig ud på en gåtur mellem boligblokkene i Vollsmose.

Annonce

Beboerrepræsentanter fra Egeparken og Birkeparken og en repræsentant for Sahan fortalte på gåturen ministeren og borgmesteren om områdets udfordringer. Beboerne ønsker et samspil mellem borgerne, myndighederne, kommunen og politiet, lød det.

- Vi har brug for jeres hjælp, sagde Nishan Ganesh, beboerformand for Birkeparken og medlem af Vollsmoses samarbejdsråd, til de to politikere, inden han fortalte om det manglende foreningsliv i området.

- De unge må ikke få en distance til myndighederne, lød det fra en af de andre beboerrepræsentanter.

- Hvem er den næste?

Nick Hækkerup og Peter Rahbæk Juel var på gåturen aldrig længere fra hinanden, end at de altid kunne holde hinanden i hånden. Det gjorde de dog ikke. De lyttede i stedet til repræsentanternes fortællinger, mens enkelte andre beboere kiggede nysgerrigt ud ad boligblokkenes vinduer.

- Vi skal bruge alle kræfter og ressourcer på at plante et frø. Det skal ikke have sol og vand, men kærlighed og omsorg, fortalte en af beboerne til politikerne.

Abdinoor Adam Hassan (til højre i blå jakke) fortæller om beboernes bekymringer. Foto: Christian Nordholt

På gåturen standsede forsamlingen neden for en trappe, hvor beboerformand i Egeparken, Abdinoor Adam Hassan, tog ordet. Opholdet varede ikke længe, før en mand i jakkesæt og med øresnegl dirigerede forsamlingen videre.


De unge i området burde snakke om, hvad de skal lave i sommerferien eller efter ferien, men de snakker kun om, hvem det kan ske for næste gang.

Nishan Ganesh, beboerformand, Birkeparken i Vollsmose - efter skuddrab


- De unge i området burde snakke om, hvad de skal lave i sommerferien eller efter ferien, men de snakker kun om, hvem det kan ske for næste gang, fortalte Nishan Ganesh.

- Nok er nok. Det er et liv for meget, konstaterede han.

Annonce

Tak for jeres solidaritet

Gåturen sluttede ved mindestedet for Abdinur Mohamed Ismail, der blev dræbt af skud, da han efter at have været i moskéen kom hjem og parkerede sin bil i Vollsmose.

- Tak for jeres solidaritet, sagde onklen (tv.) til skuddræbte Abdinur Mohamed Ismail til politikerne. Foto: Christian Nordholt

Foran de mange blomster takkede den dræbtes onkel og søster for den solidaritet, de har modtaget i en svær tid. Alt imens en anden mand i jakkesæt og med øresnegl stod med ryggen til politikerne og spejdede op mod den nærliggende boligblok.

- Alt, vi beder om, er, at de ansvarlige bliver stillet til ansvar for det, de har gjort, sagde onklen til politikerne, som kondolerede for tabet af et familiemedlem.

Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC henter et point i Herning

Randers FC For abonnenter

Fra guldfest til modbydelig midtjysk udebane: - Vi skal bevise, at vi er vindere

Annonce