Annonce
Randers

Benjamin forsvandt fra fortovet

Støtten til Benjamin Kent Jensen og familie er stor. Det sås tydeligt foran borgerservice. Privatfoto.

Socialt. Benjamin Kent Jensen blev hjerneskadet i 2009. På trods af pres fra folketingspolitikere fastholder Randers Kommune, at han skal fjernes fra familien. Det fik søndag aften en gruppe borgere til at tage et utraditionelt middel i brug.

Søndag aften mødtes en gruppe mennesker foran borgerservice på laksetorvet. De var bevæbnede med gadekridt og en god portion vrede. Da de efter et stykke tid forsvandt fra stedet havde de efterladt sig diverse slogans på fliserne foran den kommunale bygning. Grunden til deres utilfredshed er, at den hjerneskadede unge mand, Benjamin Kent Jensen, ikke kan få lov at blive passet af sin mor i hjemmet.

Annonce
For at holde sig indenfor lovens rammer, havde gruppen besluttet kun at male på vandrette overflader, hvor regnen kunne fjerne kridtet igen. Privatfoto

På fliserne foran borgerservice havde de fremmødte mennesker skrevet ting som »værdighed for alle« og »hvorfor skal Benjamin dø«. Den unge mand, der som 17-årig blev hjerneskadet efter en trafikulykke, forsøgte natten til fredag for anden gang i år at tage sit eget liv, da kommunen vil fjerne ham fra familien og sende ham på en institution, hvor han ikke har lyst at være.

»Det er frygtligt, at vi bor i en kommune, som er kommet på landkortet, fordi sagsbehandlingen i sådanne sager ofter er rigtig dårlig,« siger Trine Jensen, der er presseansvarlig for aktionen søndag aften.

Noget kunne tyde på, at de mange engagerede mennesker har en god sag. I hvert fald har de i torsdags modtaget et brev fra socialminister, Manu Sareen, hvor han skriver, at alle muligheder skal være udtømte, før en borger må fjernes fra sit hjem, som det skal ske med Benjamin Kent Jensen.

Sagen er havnet på socialministerens bord, efter Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti har besøgt familien i Randers og fundet deres situation så kritisabel, at hun tog det op med Manu Sareen.

De mange slogans på fliserne fik kun lov at stå natten over. Mens Benjamin Kent Jensens sympatisører brugte søndag aften på at dekorere fliserne med farverige slogans, var der ingen, der stoppede dem, hvilket de ellers frygtede lidt, da de ikke var helt klar over, om aktionen var lovligt.

Mandag morgen havde rengøringen dog slettet sporene af Benjamin på fortovet.

»Jeg har hørt, at alle slogans, hvor Benjamins navn er nævnt, er blevet slettet i morges,« fortæller Trine Jensen og slår fast, at der er mange andre som Benjamin Kent jensen.

»Lige nu har vi fokus på Benjamin, men vi kæmper generelt for en mere fair sagsbehandling for folk, der har det svært. Der er nemlig rigtig mange, der ikke bliver behandlet ordentligt,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce