Annonce
Erhverv

Bent Brandt fandt sin mage i nyt netværk

Lone Jager Lindquist er den første kvinde ved beslutningsbordet i familievirksomheden Bent Brandt i Lisbjerg ved Aarhus. Hun og direktør Mikael Brandt har et godt kendskab til hinanden på forhånd, da de sidder i samme VL-gruppe, men storkøkken-forhandleren kiggede kandidaterne i Bestyrelseskvinder godt igennem, inden de valgte formanden for netværket - Lone Jager Lindquist - til deres bestyrelse. Foto: Kim Haugaard

Handelsvirksomheden fra 1967 har for første gang fået en kvinde i bestyrelsen. - Det er befordrende for en god dialog ved bordet, at begge køn er repræsenteret, men det vil altid være kompetencerne, der er afgørende, forklarer direktøren for Danmarks største storkøkken-forhandler.

Annonce

AARHUS: Bent Brandt er på mange måder en dansk virksomhed, som de er flest.

Handelsfirmaet er familie- og ejerledet, stifteren af virksomheden fra 1967 sidder som formand for bestyrelsen, mens anden generation - sønnerne Mikael og Kristian - står for den daglige drift som henholdsvis administrerende direktør og chef for maskinsalg, et af de fire forretningsben.

Bestyrelsen er tilsvarende klassisk og tæller seks personer - heraf tre pladser til Brandt-familien. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Hans Jørgen Iversen, statsautoriseret revisor, tidligere partner i Ernst & Young og mangeårig rådgiver for virksomheden, samt Peter Lonnebjerg, forretningsudvikler p.t. i forsikringsbranchen og i øvrigt med en fortid som salg- og marketingchef hos netop Bent Brandt.

Den seneste skud på stammen hedder Lone Jager Lindquist - og hun er undtagelsen, der bekræfter reglen om en virksomhed, som de er flest herhjemme. Lone Jager Lindquist er nemlig nyvalgt medlem af Bent Brandt-bestyrelsen, og det er et helt bevidst valg at få begge køn repræsenteret i det øverste ledelseslag, fortæller direktør Mikael Brandt:

- Som alle andre virksomheder har vi også behov for at se ind i fremtiden. Derfor havde vi i forbindelse med en naturlig udskiftning i bestyrelsen et konkret mål om at finde en kvinde, hvor både kemi og kompetencer passede ind i vores butik, og det fandt vi i Lone.

Bent Brandt

Handelsvirksomhed etableret i Aarhus i 1967 af Bent Brandt og hustruen Kirsten.

I 1983 flyttede fra arnestedet - et tidligere pakhus på Frue Kirkeplads i Aarhus til Dalsagervej i Egå med 40 medarbejdere.

I 2003 gennemførte virksomheden et generationsskifte. Bent Brandt er nu 67 år og sønnerne Kristian og Mikael Brandt overtager den daglige ledelse af cirka 100 ansatte.

I 2005 flytter virksomheden igen. Denne gang til nye lokaler i Lisbjerg Erhvervspark nord for Aarhus - nærmere bestemt Langdyssen 7 - hvor virksomheden fortsat har sit udgangspunkt.

I dag er virksomheden Danmarks førende leverandør af køkkenudstyr til offentlige og private erhvervskunder. Der er primært tale om salg til professionelt brug som restaurationer, caféer, kantiner, plejehjem og andre institutioner samt en nicheafdeling inden for maritim og offshoreindustri.

Forretningen balancerer på fire hovedområder: 1) Salg af isenkram som potter, pander og service, 2) Styksalg af maskiner som køleskabe, ovnen og inventar, 3) en projektafdeling fra behovsafdækning til nøglefærdigt køkken, og 4) teknisk service, som udfører reparationer og vedligehold.

Bent Brandt beskæftiger 118 medarbejdere - og heraf 14 sælgere, som dækker det danske marked. Der er alene tale om nationalt salg.

Virksomheden havde i seneste regnskabsår afsluttet 30. september 2017 en omsætning på 512 mio. kroner og leverede et resultat efter skat på 36 mio. kroner. Væksten har været stabil opadgående over de seneste fem år. 2016-omsætningen lød på 482 mio. kroner, mens overskuddet var knap 28 mio. kroner.

Annonce

En anderledes tilgang ombord

Direktøren understreger, at kompetencerne altid er det absolut vigtigste i rekrutteringsprocessen.

- Det er første gang, at vi får en kvinde med ombord, og jeg tænker, at en kvinde tilfører noget godt og er befordrende for en god dialog, men om det er særligt kønsspecifikt eller ej ved jeg ikke. Det væsentligste er dog også, at hendes tilgang er anderledes end min, som nok ligner både min far og brors måde at tænke på. Det er godt at have nogle med, der kan ryste træet engang imellem og som ser på virksomheden udefra, siger Mikael Brandt.

Lone Jager Lindquist sad med ved sit første af de fire årlige bestyrelsesmøder i maj. Direktøren beskriver hende som en stærk forretningsudvikler med et moderne mindset på fornyelse og digitalisering.

De kendte i øvrigt godt hinanden i forvejen. De sidder i samme VL-gruppe, og her havde Lone Jager Lindquist fortalt om netværket Bestyrelseskvinder, som hun er formand for.

Annonce

Koncentrat af kompetence kvinder

- Det var ikke Lone, som vi specifikt gik efter. I stedet kiggede vi på netværket. Det er seriøst og velorganiseret, og et af vores bestyrelsesmedlemmer tog med til et informationsmøde. I stedet for at spørge rundt i vores egne netværk eller bruge et rekrutteringsbureau fik vi her et overblik over kompetente kandidater til vores bestyrelse, for feltet af kvinder er bare mindre, og her fik vi et godt koncentrat af, hvad der er på markedet, forklarer Mikael Brandt.

Han tilføjer, at Bent Brandt løbende gennem årene har professionaliseret bestyrelsesarbejdet, og fremtiden blandt andet handler om at digitalisering forretningen og omstrukturere organisationen for at bevare positionen som Danmarks største storkøkken-forhandler og grossist.

Samtidig er diversitet bestemt ikke et nyt begreb hos Bent Brandt. Tværtimod.

- Vi har arbejdet med diversitet i virksomheden i mange år og betydningen af at have forskellige kompetencer i en gruppe. Det er så også nået op i bestyrelsen, siger Mikael Brandt med et smil.

Samlet set sidder 12 personer i ledergruppen hos storkøkken-grossisten - otte mænd og fire kvinder.

Annonce

Profession: Professionelt bestyrelsesmedlem

Lone Jager Lindquist glæder sig til at bidrage til virksomhedens fortsatte vækst i fremtiden.

- Det er en moderne virksomhed, som er fulgt med tiden og med masser af ambitioner om at vækste. Det er samtidig gode, ordentlige og kompetence mennesker, der styrer forretningen, og jo bedre jeg lærer virksomheden at kende, jo mere kan jeg også bidrage i bestyrelsen, fortæller hun.

Lone Jager Lindquist er uddannet cand.merc. i afsætning og blev direktør som 33-årig hos Sirona Dental i Risskov. I løbet af syv år voksede forretningen fra 30 til 100 mio. kroner i omsætning.

Siden 2012 har Lone Jager Lindquist været direktør i flere mindre virksomheder inden for industrisalg, mens hun per 1. september er sprunget ud som professionelt bestyrelsesmedlem og investor. Foreløbig tæller bestyrelses-cv'et fem poster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bekymring hos Cold Hand Winery: Ny grusgrav kan smadre blomstrende turistmagnet

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Randers FC

Genlæs live-bloggen: Randers FC snuppede sejren i hovedstaden

Annonce