Annonce
Randers

Fårup Kro kan ikke reddes:  Beredskabet har båret inventar ud fra underetagen

Overetagen på Fårup Kro brød torsdag kort før middag i brand. Kort efter middag kæmper beredskabet for at redde værdi ud af bygningen og holde branden i overetagen. Privatfoto
Torsdag klokken 11.12 blev Beredskab og Sikkerhed Randers tilkaldt til Fårup Kro, hvor en brand hærgede overetagen. Ifølge Østjyllands Politi var der ikke risiko for menneskeliv. Men kroen stod torsdag eftermiddag ikke til at redde.
Annonce

Fårup: Kort før middag torsdag blev Beredskab og Sikkerhed Randers kaldt til kroen i Fårup, hvor taget brændte.

Indsatsleder Niels Henrik Nielsen fortalte en times tid efter ankomst til kroen, at der var tilkaldt assistance fra Nordjyllands Beredskab i Hobro til branden i krobygningen, som på det tidspunkt stadig brændte kraftigt i overetagen.

- Vi prøver at holde branden til taget og redde mest muligt ud af bygningen, sagde han på daværende tidspunkt og tilføjede:

- Det er ret voldsomt.

Annonce

Fem brandbiler

Ud over en stigevogn havde beredskabet fra de to stationer også medbragt to tankvogne og to sprøjter. Desuden var Østjyllands Politi også til stede.


Vi prøver at holde branden til taget og redde mest muligt ud af bygningen.

Indsatsleder Niels Henrik Nielsen om situationen lidt mere end en time efter, at beredskabet ankom til Fårup Kro


Politiet kunne kort før klokken 13 oplyse, at der ikke var mennesker i den brændende krobygning.

Senere kunne indsatsleder Niels Henrik Nielsen tilføje, at det ret hurtigt efter ankomst til stedet stod klart, at store dele af kroen ikke var til at redde.

- Vi var ikke så langt henne i forløbet, før vi begyndte at fokusere på at få værdigenstande og inventar ud af underetagen, forklarer han og understreger, at brandens koncentration på tag og overetage betød, at det var muligt at hente det meste af inventaret ud.

Annonce

Gildesalen kan muligvis reddes

Selvom ilden klokken 13.30 ikke havde spredt sig til underetagen og heller ikke forventedes at gøre det, betyder de store mængder vand, som blev anvendt til slukning af tagkonstruktionen, at stueetagen bliver voldsomt vandskadet.

Indsatslederen har en formodning om, at den vinkelrette tilbygning på kroen, som indeholder gildesalen, kan reddes.

Der var håndværkere på bygningen, da branden brød ud, men selve brandårsagen var der torsdag eftermiddag ingen svar på. Østjyllands Politi har dog tilkaldt teknikere, som skal hjælpe med at kortlægge udviklingen.

Skadeservice overtog ved deres ankomst til stedet efter middag ansvaret for yderligere sikring af værdigenstande.

Niels Henrik Nielsen forventede kort efter middag, at beredskabet minimum skulle bruge resten af torsdag eftermiddag på efterslukning af overetagen på Fårup Kro.

De store mængder vand, som beredskabet måtte anvende til at slukke den brændende overetage på Fårup Kro, betød, at underetagen bliver voldsomt vandskadet. Privatfoto
Fårup Kro på Jernbanegade i Fårup brød kort før middag torsdag i brand.
Ekstra hjælp måtte tilkaldes fra Nordjyllands Beredskab i Hobro til branden i Fårup. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce