Annonce
Randers

Beredskabet på job: Røg og fæl lugt i hele huset

Arkivfoto: Enrico Mantegazza/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Hele huset var røgfyldt, og der lugtede grimt, da Beredskab og Sikkerhed Randers kørte til en brandmelding på Hjulmagervej. Husets ejer får ros for sin indsats af beredskabsinspektøren.
Annonce

Randers: Melding om brand i et hus på Hjulmagervej i Randers lørdag klokken 14.41 fik beredskabsinspektør Christian Nøddelund fra Beredskab og Sikkerhed Randers på dét, der kaldes indsatsleder-eftersyn.

Og godt det samme, for der var en glødebrand i gang i en centralstøvsuger i huset.

- Beboeren havde sådan set handlet korrekt, da han kom hjem og der lugtede fælt i huset som også var fyldt med røg. Han havde taget posen fra støvsugeren ud, den befandt sig i garagen, og så havde han slukket for strømmen og åbnet vinduerne. Det var helt rigtigt gjort, så glødebranden ikke udviklede sig, siger Christian Nøddelund.

Beredskabsinspektøren forklarer, at der lige var støvsuget kort forinden, røgen kom, men hvad der har givet gløder i støvsugerens posebeholder, vides ikke.

En centralstøvsuger har udsugningsrør rundt i hele huset, og derfor kan en brand i rørene hurtigt sprede sig til hele beboelsen.

- Jeg termograferede rørene blandt andet på loftet og kunne se, at der ikke var varme i dem, og så tilkaldte jeg Skadeservice. Deres folk kan sprøjte noget i rørene, så røg og lugtgenerne forsvinder, siger beredskabsinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce