Annonce
Randers

Beredskabet rykkede ud: Segboard selvantændte pludselig i bryggerset

Arkivfoto: Mile Atanasov,Panthermedia,Ritzau Scanpix, Iris
Hus-ejer måtte en tur på sygehuset efter at have indåndet røg fra lithiumbatterier, der af sig selv var futtet af i en såkaldt segboard, der er et selvkørende bræt til at stå på.
Annonce

Stevnstrup: En familie på Kælkebakken i Stevnstrup fik sig noget af en forskrækkelse, da de lørdag morgen kort før klokken 8 opdagede en brand i bryggerset.

- Da vi kom derud, havde de selv fået slukket branden, som var opstået i et segboard, der stod i bryggerset. Det havde tændt ild i vasketøjskurven ved siden af, og det kunne da have været gået helt glat, men heldigvis fik ejerne slukket ilden, og de havde også aflyst ambulancen. Men den ringede jeg altså efter igen, for det var jo ikke almindelig røg fra rent træ, familiefaren havde indåndet. Det var røg fra lithiumbatterier, og det kan godt være farligt, siger beredskabsinspektør Jørgen Hansen, Beredskab og Sikkerhed Randers.

Det viste sig, at segboardet, der er et selvkørende bræt, man kan stå på, var ladet op om aftenen, men var taget fra opladeren. Og så selvantændte det pludselig om morgenen, uden at have været i brug.

- Familien havde hørt nogle brag, som når balloner sprænger. Batterierne eksploderer simpelthen. Det er ikke første gang vi oplever det, og det er noget farligt stads, som man ikke bør have stående inde i huset. De skal stå udenfor, opfordrer beredskabsinspektøren.

Familiefaren måtte en tur omkring skadestuen på Regionshospitalet Randers til tjek for røgforgiftning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte af sejren i Hobro: Bundgaard-debut, karantænefare og et mirakel fra puljesejr

Annonce