Annonce
Randers

Beroligende udsmykning: Tegninger skal gøre børn trygge på sygehuset

Tungen lige i munden, når de mange folieark skal monteres på de hvide vægge. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Børneafdelingen på Regionshospitalet i Randers kan glæde sig over en ny og omfattende udsmykning: "Vi er henrykte!".
Annonce

RANDERS: Dyr, fisk og balloner i glade farver udsmykker nu de hvide vægge hos børneafdelingen på Regionshospitalet i Randers. Udsmykningen er netop afsluttet. Og oversygeplejerske Nina Søndergaard er begejstret:

- Vi er henrykte over at se det færdige resultat. Det er blevet så flot, siger hun.

Afdelingens gamle udsmykning var blevet skambidt af tidens tænder, og alt var pillet ned.

- Da det så blev besluttet, at Photo-Graphic skulle sørge for en ny udsmykning, gik arbejdet i gang. Vi var med gennem hele processen. Vi fik skitser tilsendt, som vi testede på vores egne børn, vi kommenterede virksomhedens forslag. Og resultatet er blevet en rolig og harmonisk, lidt naiv børneudsmykning, fortæller hun.

Udsmykningsarbejdet har været lagt i hænderne på Hjortshøj-virksomheden Photo-Graphic, og de nye billeder på væggene er tegninger udført af Emil Karstensen. Og tegningerne lægger op til, at voksne og børn kan væve sig små historier.

- Vi kan snakke om en ko på marken, en mand, der fanger en fisk, eller en himmel fyldt med balloner. Og da vi også har unge mennesker her på afdelingen, signalerer en del af udsmykningen også mere street, siger Nina Søndergaard.

Vi kan snakke om en ko på marken, en mand, der fanger en fisk, eller en himmel fyldt med balloner. Og da vi også har unge mennesker her på afdelingen, signalerer en del af udsmykningen også mere street

Nina Søndergaard, oversygeplejerske på børneafdelingen Randers Regionshospital.

Annonce

Et år undervejs

Det store udsmykningsarbejde har haft et ganske langt tilløb.

- Vi startede med at snakke med hospitalsledelsen for næsten et år siden, og siden oktober har vi konkret været i gang, fortæller indehaver af Photo-Graphic, Dan Knudsen.

- De mange tegninger er blevet overført til folie, der så kunne monteres på børneafdelingen. At arbejde med folie er betydeligt hurtigere, end hvis vi for eksempel skulle have lavet tegningerne direkte på væggene.

- Og det har været en meget stor opgave for en enkeltmandsvirksomhed som Photo-Graphic, og vi blev da også lidt forsinkede undervejs, fordi Emil Karstensen er studerende ved Aarhus Universitet og også lige skulle finde tid til sine studier. Dertil kommer, at en stor, offentlig virksomhed som Regionshospitalet godt kan være lidt langsommelig at danse med. Men vi er selv meget tilfredse med resultatet, siger Dan Knudsen.

Og for en virksomhed af Photo-Graphics størrelse har det været en endog meget stor opgave at binde an med.

- Vi ender med at have leveret og monteret 115 kvadratmeter folie fordelt på 32 ark. De største ark er på 7-8 kvadratmeter, men vi har også brugt mindre enheder - for eksempel når en udsmykning skulle passe ind mellem to døre, fortæller han.

Annonce

Donationer

Børneafdelingen kunne ikke trække på hospitalets pengekasse, da det store udsmykningsarbejde skulle finansieres. Og en stribe ansøgninger til diverse fonde gav heller ikke noget resultat, fortæller Nina Søndergaard.

- Heldigvis havde vi selv nogle donationer, der ikke var øremærket vores hospitalsklovner, som vi kunne trække på.

Jesper Olesen og Pernille Laustsen brugte hele onsdag på at montere 115 kvadratmeter udsmykning på Regionshospitalets børneafdeling. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce