Annonce
Kultur

Bertel Haarder liner Genforeningen op med Randers Kammerorkester

Violinisten Nicolas Sublet er den nye dreng i klassen, med fastansættelse i kammerorkestret og klar til at løfte den musikalske opgave i den kommende sæson. Foto: Mark Dyer
Sønderjyden Bertel Haarder sørger for mange af ordene til arrangementet om Genforeningen, hvor Randers Kammerorkester leverer musikken og i øvrigt tager hul på en ny sæson med gevaldig bredde i repertoiret, fra kaffefest med Dario Campeotto til Forelle-musik og to af Mahlers største.

Randers: Han kommer ikke ridende ind på scenen på en hvidmalet hest, sådan som Kong Kristian X. gjorde i 1920, da han red over den nye grænse for at markere Genforeningen, hvor Sønderjylland stemte sig hjem til Danmark.

Men politiker, tidligere minister og ikke mindst sønderjyden Bertel Haarder kommer til gengæld til at spille en vigtig rolle, når Randers Kammerorkester sammen med en række lokale aktører markerer den historiske begivenhed, hvor der blev trukket en ny grænse til Tyskland.

For Haarder kender til sit sønderjyske landskab og kan fortælle om forholdet mellem det danske og det tyske, set indefra. Og han vil givetvis benytte lejligheden til at fortælle, at den dansk-tyske mindretalsordning er unik sammenlignet med tilsvarende grænser i resten af verden, hvor mindretal har været klar til at slå ihjel, hvis det skulle være.

Hvor Haarder tager sig af det politiske, fokuserer tidligere højskoleforstander Ole Skov Thomassen på danskhedens poetiske og lyriske udtryk. Og det sker med den blå højskolesangbog i hånden og Randers Kammerorkester som musikalsk kulisse.

Arrangementet, hvor 100-året for Genforeningen markeres, finder sted i Værkets Koncertsal lørdag 28. marts 2020.

Annonce
Mezzosopranen Andrea Pellegrini er solist ved kammerorkestrets nytårskoncerter, hvor hun synger populære arier. Foto: Randers Kammerorkester

Dario og Mahler

Kammerorkestret trækker i arbejdstøjet 13. august, hvor musikerne for første gang spiller til det randrusianske pensionistkaffebord, der foregår i Randers Arena med Dario Campeotto som solist. Derefter følger 14. august en koncert fra Mozart til My Fair Lady på Værkets Amfiscene, hvorefter orkestret trækker indendøre og afvikler sit klassiske koncertprogram med værker af Honnegger, Schubert, Beethoven, Bartok, Mozart, Strauss, Dvorak som de bærende komponister i forskellige koncerter.

Men det bliver også en sæson, hvor musikelskere kan glæde sig til at høre to store Mahler-koncerter i henholdsvis Aarhus Musikhus 10. oktober 2019 med Mahlers sjette symfoni og 30. januar 2020 i Musikkens Hus i Aalborg med Mahlers femte symfoni med henholdsvis Marc Soustrot og østrigske Hans Graf på podiet.

Julen markeres 14. december i Sct. Peders Kirke med bl.a. Bachs Magnificat og vokalsolisterne Philippa Cold, Stina Schmidt, Jonathan Koppel og Martin Vilbrand. Og der står Faurés Rekviem på programmet 4. april 2020 i Sct. Mortens Kirke med solisterne Lisa Rijmer og Frederik Rolin Paevatalu.

Kammerorkestret springer ind i det nye år med koncerter, hvor mezzosopranen Andrea Pellegrini synger opera-hits.

Både små og store kan glæde sig til familiekoncerten 18. april 2020, hvor trommeslager, forfatter og illustrator Carl Quist Møller tegner, spiller og fortæller sammen med Randers Kammerorkester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce