Annonce
Sport

Bertelsen om trænerskifte i Brøndby: Pisseirriterende for vores forberedelser

Rasmus Bertelsen (billedet) og Thomas Thomasberg har fået noget at gruble over i forhold til, hvad Brøndby kommer med på søndag. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Rasmus Bertelsen, first team coach i Randers FC, ser det ikke som en fordel for Randers FC, at der er ny træner i Brøndby, når de to hold mødes på søndag. Det gør det sværere at forudse, hvad Brøndby rent taktisk finder på til opgøret.

Randers: Det bliver ikke nødvendigvis nogen fordel for Randers FC, at der sidder en ny cheftræner på trænerbænken i Brøndby, når de to hold mødes søndag aften på Brøndby Stadion.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra first team coach i Randers FC, Rasmus Bertelsen, efter at Brøndby tirsdag eftermiddag har meddelt, at Martin Retov bliver forfremmet fra assistent- til cheftræner i Brøndby oven på fyringen af Alexander Zorniger.

Martin Retov overtager cheftrænerposten frem til sommer på Vestegnen, mens Matthias Jaissle fortsætter som assistent-træner.

- Om trænerskiftet er en fordel for os eller ej, får vi først det rigtige svar på søndag, men umiddelbart ser jeg det ikke som en fordel. Undersøgelser viser vist, at trænerfyringer på den lange bane ikke giver noget, men på den korte bane kan det godt have en effekt. Nu har jeg kun fulgt Brøndby udefra, men man har haft et klart indtryk af, at Zorniger har fyldt meget og stillet enorme krav, så det her kan måske godt give spillerne ny luft og frigøre noget energi, siger Rasmus Bertelsen.

Han erkender, at det gør forberedelserne til opgøret mere besværlige, end tilfældet havde været, hvis Alexander Zorniger fortsat havde stået i spidsen for Brøndby.

- I forhold til vores forberedelser til kampen er det rent ud sagt pisseirriterende. Når vi sidder og forbereder os minutiøst på en modstander, er det ofte små nuancer, vi arbejder med, som når vi flytter Mikkel Kallesøe over på den modsatte kant mod AaB for at lukke ned for Kasper Kusk. Vi kender jo modstanderne og deres spillestil.

- Men med trænerskiftet i Brøndby kan det ikke undgå andet end at blive noget gætværk på, hvad de måtte ændre til kampen på søndag. Så skal jeg være ærlig, ville jeg gerne, at det havde været nogle andre, der skulle møde dem først, så vi havde haft noget mere at forholde os til. Men for os handler det som altid om at fokusere mest på de ting, som vi selv er gode til i vores måde at spille på, siger Rasmus Bertelsen.

Annonce

Mindre kompromisløst

Han oplevede selv at stå i en lignende situation sidste forår, da han overtog trænerposten fra Ricardo Moniz.

Dengang skete det dog i januar, så Rasmus Bertelsen havde mulighed for at lave nogle justeringer i slutningen af transfervinduet. Det har Martin Retov ikke, og derfor forventer Rasmus Bertelsen heller ikke, at der kommer til at ske en revolution af spillestilen i Brøndby.

- Jeg tror, det er begrænset, hvad de kan nå at ændre på fire-fem dage, og de har jo også selv meldt ud, at de vil holde fast i den overordnede strategi for, hvordan de gerne vil spille fodbold. Så jeg tror ikke, de kommer til at lave det fuldstændig om. Men det kan godt være, at det bliver knap så kompromisløst, som det har været under Zorniger. Måske bliver det mere med varierende preslinjer, hvor de i perioder stiller sig lidt mere kompakt, sådan som vi ser mange danske hold gøre det, siger Rasmus Bertelsen.

- Men det må vi se på søndag. Det kan både blive en dreng eller en pige. Men vi har jo før gjort det meget godt derovre, når de har skullet igang med en frisk start, siger Rasmus Bertelsen med henvisning til kampen i 2014, hvor der foran mere end 25.000 tilskuere var lagt op til Daniel Aggers store comeback i Brøndby-trøjen.

Men forsvarsstjernen kom slet ikke på banen på grund af en skade, og Randers FC spolerede hjemmeholdets fest med en overbevisende sejr på 2-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce