Annonce
Debat

Beskyttelseszoner omkring drikkevandsboringer

Annonce

Læserbrev: Svar på Preben Kofods læserbrev 26/6, hvor han sammenligner de lovpligtige beskyttelseszoner omkring vandboringer og den tilhørende kompensation med rockermetoder.

Siden august 2011 har arealet indenfor en radius af 25 meter omkring landets indvindingsboringer til drikkevand ved lov været pålagt restriktioner, der udelukker landbrugsdrift, dvs jordbehandling, gødskning og sprøjtning. Ejerne af arealerne, i vores tilfælde Tørring Ridecenter, (og ikke Tørring Rideklub som Kofod fejlagtigt skriver), bliver kompenseret med et beløb, som er fastlagt i en overenskomst mellem landbruget og Miljøministeriet. Beløbet er indeksreguleret, og udgør pt. ca. 470 kr. årligt for de 1963 m2. Et beskedent beløb i betragtning af generne en boring midt på marken medfører.

Hvis Kofod med overførselsindkomst til landbruget hentyder til hektarstøtteordningen, kan jeg oplyse, at enhver, der har købt ejendom eller tillægsjord siden Danmarks indtræden i EF i 1973 (og det er trods alt de fleste), har betalt en overpris for jorden svarende til værdien af støtten på købstidspunktet. Støtten er løbende blevet reduceret, bl.a. omlagt til landdistriktsmidler, f.eks. LAG, og da den kræver dyre konsulenttimer at administrere, vender systemet i høj grad den tunge ende nedad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce