Annonce
Debat

Besparelser. Skoledrift på kanten i Norddjurs

Læserbrev: Skolerne i Norddjurs Kommune er de seneste år blevet pålagt stribevis af besparelser. At der kommer flere besparelser den kommende tid, er åbenlyst for alle. Alle skoler venter nu i spænding på, hvordan næste års kommunale budget skal udmøntes lokalt. Den enkelte skole må herefter stå på mål og betale prisen for uansvarlige politikeres mangeårige økonomiske makværk.

Kære politikere - fortæl nu sandheden. Det er en realitet, at Norddjurs Kommune i mange år har været drevet uden økonomisk sans fra de ansvarlige politikere. Det betyder nu massive besparelser - det er vist gået op for de fleste. Når så vi ser det fremsatte budgetoplæg på skoleområdet, føler vi, at politikerne har startet et nyt spil om at få tingene til at fremstå seriøst og ansvarligt - stop nu med det. Erkend situationens alvor og fortæl ærligt og redeligt, hvad de kommende besparelser kommer til at betyde på skoleområdet. I har skabt dette kaos, ikke vi, og I skal komme med konkrete, valide og brugbare alternativer. Vi er alle klar over, at vi skal løfte i flok, og at det vil kræve besparelser og nedskæringer, men gør det nu ordentligt første gang, så vi ikke sidder her igen om tre eller seks måneder.

Eleverne betaler prisen på Auning Skole. Når der ikke er råd til det fornødne antal lærere og vikarer, sendes børnene hjem fra skole - det, må vi antage, forringer den faglige indlæring, og det kan og vil vi ikke acceptere på vores børn og unges vegne.

I det fremsatte budget for næste år ændrer man normeringen til den enkelte skole fra at være bestemt af antal elever til at være bestemt af antallet af klasser - hvad hjælper disse tiltag, når hele øvelsen går ud på at spare penge? Det er vel blot en ny måde at sløre besparelserne på ved at opfinde nye begreber og metoder - det er ikke i orden.

I overbygningen på Auning Skole tager vi med stor glæde imod elever fra vores naboskoler og sætter en stor ære i, at disse unge bliver socialt integreret og kan fortsætte deres læring. Vi er dog langt fra stolte over de forhold, vi kan tilbyde i relation til nedslidte lokaler, lærermangel og føromtalte hjemsendelse af elever. Kære politikere - det er den forskel, I er med til at gøre ...

Norddjurs Kommune har indført et ansættelsesstop. Vi ved, at der skal spares, men et ansættelsesstop er en absurd metode at tage i anvendelse. Når man langt inde i en budgetperiode vil mindske de tildelte midler til den enkelte skole, vil det være på sin plads at udstikke nye rammer og så lade ledelsen på skolen drive "virksomheden" ud fra disse.

Med et ansættelsesstop sætter man al fornuft ud af kraft. Ved sygdom eller opsigelse genbesættes de pågældende stillinger ikke - det kan ramme helt skævt i en organisation, og igen går det ud over elever og lærere.

Tag ansvar. Når det kommunale budget for 2019 er lagt - kender vi rammerne. Så tager vi på de enkelte skoler over på driften, hvor vi skal yde mere for færre midler - det ansvar har og tager vi. Vi forventer derimod, at I som politikere tager ansvar for de uundgåelige serviceforringelser og manglende opfyldelse af læringsmål som følge af jeres økonomiske politik.

Drop det politiske spil. Det går ud over rigtige mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce