Annonce
Randers

Kørte over 160 km/t: Betjent risikerer dom for uagtsomt manddrab på kollega

Arkivfoto: Lars Rasborg
I dag starter retssagen mod en betjent fra Østjyllands Politi. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab, efter han sidste år mistede herredømmet over en civil patruljebil på øvelseskørsel på motorvejen ved Randers. Bilen forulykkede, og en 35-årig politiassistent på passagersædet mistede livet.

Randers: Ulykken skete fredag 7. september klokken 14.32 på motorvejen ved afkørsel 39 Randers Nord.

Her var den nu 25-årige betjent kommet kørende i en civil patruljebil med mere end 160 kilometer i timen. Og selvom der var vådt føre, kraftig regn og trafikken på motorvejen var tæt, tilpassede han ifølge sagens anklageskrift ikke hastigheden til forholdene.

Resultatet blev, at den nu 25-årige betjent mistede kontrollen over den sorte Mercedes, kørte ind i autoværnet og endte halvvejs ud over en skråning. Selv slap han fra ulykken uden alvorlige skader, men hans kollega – en 35-årig politiassistent - blev hårdt såret og døde nogle timer senere af sine kvæstelser.

Ifølge sagens anklageskrift, som Amtsavisen har fået aktindsigt i, er betjenten tiltalt for uagtsomt manddrab samt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden og ignorere færdselstavler.

Annonce

Stærkt kort på forsvarsbænken

Selve retssagen er beregnet til at vare i to dage i retten i Randers og forventes således afsluttet i morgen (fredag).

På den ene side af retssalen vil en repræsentant fra Statsadvokaten i Viborg argumentere for, at den 25-årige betjent skal dømmes for at have forvoldt sin kollegas død, og desuden bør fratages retten til at have kørekort.

På den anden side vil den 25-årige betjent, der nægter sig skyldig i sagens anklager, forsøge at slippe for mere straf, end han allerede har oplevet.

I forsøget på at opnå dét resultat har han allieret sig med en af de bedste på feltet. Nemlig den højtprofilerede advokat Torben Koch, som har stor erfaring med at repræsentere, forsvare og ikke mindst få politifolk og andre fra det operative Danmark frikendt, når de bliver tiltalt i sager, der vedrører deres arbejde.

Torben Koch var således blandt andet forsvarer i Jægerbogssagen, for betjenten, der glemte sit tjenestevåben på et af Christiansborgs toiletter, da det skulle gå lidt stærtk, og for de to eneste officerer, der er blevet tiltalt i forbindelse med Danmarks krigsindsats i Irak og Afghanistan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce