Annonce
Randers

116 juletræer doneret til Randers Julehjælp: Betrængte familier får et træ i julegave

Afdelingsdirektør Jan Nyvang (i gult) brugte sammen med nogle af de øvrige ansatte i Sparekassen Kronjylland dagen på at slæbe juletræer, som gives til økonomisk trængte randrusianere. Foto: Annelene Petersen
Jørgen Glud har doneret 116 juletræer til Randers Julehjælp fra sin plantage Carlslund. Frivillige fra Sparekassen Kronjylland hjalp med at få træerne transporteret.
Annonce

RANDERS: Syv frivillige fra Sparekassen Kronjylland og fire repræsentanter fra Lions Randers Gudenå var tirsdag morgen mødt op på Jørgen Gluds juletræsplantage Carslund i Askilddrup for at hjælpe med at læsse 116 juletræer. Træerne er Jørgen Gluds donation til Randers Julehjælp, og træerne vil senere blive uddelt til udvalgte Randers-borgere.

- Vores opgave i dag bliver at slæbe træerne ud fra plantagen, så de kan blive læsset på en lastbil og kørt til Randers Bysekretariat i Nordbyen, fortæller afdelingsdirektør fra Sparekassen Kronjyllands Nordre afdeling, Jan Nyvang.

Lions Randers Gudenå har organiseret hele tirsdagens juletræs-seance.

De fleste af de 116 træer er allerede fældet, da de frivillige hjælpere møder op. Jørgen Glud går selv i gang med motorsaven for at fælde de sidste.

- Træerne ligger i bunker inde i plantagen, så de skal slæbes ud og pakkes i net, før de bliver hentet af en bil fra Torben Bach, der donerer selve transporten til julehjælpen.

Carlslund Plantage er Danmarks største fæld-selv-juletræer-område, fortæller Jørgen Glud, som i år har været i juletræsbrancen i 29 år.

- I forbindelse med vores juletræssalg har vi indrettet en julestue. Vores ønske er at give vores kunder en "gammeldags" juleoplevelse uden en hel masse bling.

Og for at understrege julestemningen har Jørgen Glud indrettet sin store gårdsplads med et par ægte og levende rensdyr.

- Hvilket vi i øvrigt kan takke Disney for at have føjet til vores juletraditioner. Ligesom julemanden oprindeligt var en grøn og uvenlig trold i Tyrkiet, inden CocaCola tog ham til sig og skabte den hyggelige, røde ho-ho-ho-tyksak, vi kender i dag, fortæller han.

Carlslunds 116 juletræer vil blive uddelt af Bysekretariatet til økonomisk pressede randrusianske børnefamilier den 28. november og den 4. december. Indtil da vil juletræerne være behørigt opbevaret under lås og slå for at undgå eventuelle tyverier, fortæller Preben Larsen fra Lions Randers Gudenå.

- Træerne ligger i bunker inde i plantagen, så de skal slæbes ud og pakkes i net, før de bliver hentet af en bil fra Torben Bach, der donerer selve transporten til julehjælpen

Jørgen Glud, ejer af Carlslund Plantage

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse 10.000 kr.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er Memphis Mansion på Graceland Randers Vej, hvor Elvis-museet har til huse.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Ejer af Carlslund Plantage, Jørgen Glud, greb selv motorsaven for at fælde de sidste træer, som via Randers Julehjælp gives til familier, der har svært ved at få råd til at holde jul. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce