Annonce
Navne

Bettina Nørkjær Franch skal skaffe flere præster

Sognepræst Bettina Nørkjær Franch skal arbejde på landsplan med at skaffe flere præster. Privatfoto
Sognepræsten fra Struer får kontor hos Aarhus Stift på Dalgas Avenue 46.

Journalister har det vel med at være lidt vakse ved havelågen, når en artikels overskrift skal forfattes. Men der er faktisk dækning i det konkrete tilfælde, for som leder af projektet "Læs teologi og bliv præst" skal nuværende sognepræst ved Struer Kirke Bettina Nørkjær Franch, 41 år, gøre det at blive præst mere tillokkende.

Der er tale om en nyoprettet stilling, der skal løftes på nationalt plan med udgangspunkt i et kontor hos Aarhus Stift, Dalgas Avenue 46, Aarhus.

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Landsforeningen af Menighedsråd, biskopperne, Provsteforeningen, Præsteforeningen og sitet blivpræst.dk. Kirkeministeriet støtter også.

Annonce

"Læs teologi og bliv præst" har en undertitel, nemlig "Rekruttering og fastholdelse af præster i folkekirken", og baggrunden er naturligvis den betydelige præstemangel. Ansættelsen af projektlederen gælder for fire år.

I en udtalelsen i forbindelse med ansættelsen af Bettina Nørkjær Franch siger biskop Henrik Wigh-Poulsen:

- Der er allerede mange gode tiltag rundt omkring i stifterne, der skal få flere til at vælge og forblive i præstegerningen. En projektmedarbejder kan være med til at kvalificere dem yderligere, koordinere indsatsen, hvis det er nødvendigt, samt inspirere til lokale tiltag.

Selvlært

Bettina Nørkjær Franch - mellemnavnet har hun giftet sig til - er vokset op i Thorum i Nordsalling og student fra Skive Gymnasium.

Efter at have arbejdet en tid i Sverige drog den 20-årige pige til Købehavn, hvor hun ansattes i et lille firma med 12 ansatte. Ugen efter blev firmaet opkøbt af et andet, der virkede med juridisk rådgivning til firmaer, ofte i udlandet. Ikke mange fra det opkøbte firma fulgte med

- Du får en cykel og noget løn - skaf så nogle nye medarbejdere til os, sagde den nye chef. Og i de kommende år arbejdede den aldeles selvlærte Bettina Franch med juridisk rådgivning.

- Jeg har altid haft gåpåmod og en stor grad af selvtillid, lyder forklaringen.

Men på et tidspunkt skulle der, med den nye projektmedarbejdernes egne ord, mere indhold i hendes tilværelse. Det blev i 2007 til et teologistudium ved Aarhus Universitet, hvor Bettina Nørkjær Franch siden også skulle virke som vejleder.

Bettina Nørkjær Franch er cand.theol. fra 2015 og fik derpå det embede i Struer Sogn, som hun nu forlader. Hun holder afskedsgudstjeneste i Struer Kirke søndag 31. oktober, og mandag 1. november håber hun på at blive vel modtaget på sit nye arbejdssted. Ferie bliver der ikke tid til.

Annonce

Mor til tre

Bettina Nørkjær Franch er mor til tre og gift med sognepræst ved Aarhus Domkirke Hans Nørkjær Franch, der tiltrådte i sommer efter at have været præst ved Lemvig Valgmenighed. Også han er cand.theol. fra 2015.

De tre børn er Christoffer, 17 år, Sara på fire og Oskar på to år.

Egentlige hobbies har der ikke været tid til. Men Bettina Nørkjær Franch læser gerne bøger, ofte amerikanske eller japanske, og gerne både skønlitteratur og faglitteratur.

Om sit nye job siger Bettina Nørkjær Franch:

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med en masse gode og engagerede mennesker i hele landet. Og ikke mindst glæder jeg mig til at arbejde for gode og dygtige præstekræfter i den danske folkekirke.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce