Annonce
Randers HK

Bevæget Dalby takkede af: Randers HK har altid været min klub

Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi
Camilla Dalby var med fem scoringer med til at sikre Randers HK sejren på 32-29 over EH Aalborg onsdag aften. Dermed er en ny sæson i ligaen sikret, og højrebacken kan indstille karrieren med god samvittighed.

Randers: Hun har skubbet tankerne omkring det forestående karrierestop foran sig og ikke villet tale om det, fordi det først og fremmest har skullet handle om at sikre Randers HK overlevelse i ligaen.

Men efter at have klaret den mission med sejren over EH Aalborg onsdag aften fik tårerne frit løb. Efter flere kampe og flere scoringer end nogen anden i Randers HK-trøjen har 30-årige Camilla Dalby optrådt for sidste gang i Arena Randers. I alt 1.554 scoringer er det blevet til i den blå trøje.

- Jeg er træt. Virkelig træt. Jeg har skubbet det foran mig, fordi der ikke har været tid til, at jeg har skullet gå rundt og være ked af det. Klubben er vigtigere end alt det andet, og derfor har jeg holdt fokus på, at jeg skulle præstere og være med til at sikre overlevelse i ligaen.

- Men det er rart nu at kunne give lods og åbne op for de følelser, der er forbundet med, at det nu er slut. Det føles mærkeligt, men det føles også rigtigt, siger Camilla Dalby.

Annonce

Kampen i tal

Kvalifikationsspillet til ligaen

Randers HK-EH Aalborg 32-29 (15-17).

Randers HK: Line Mai Hougaard 6, Sabine Pedersen 5, Camilla Degn 5, Camilla Dalby 5, Jamina Roberts 3, Cecilie Hansen 3, Julia Eriksson 3, Celine Sivertsen 1, Anne Sofie Hjort 1.

EH Aalborg: Katrine Skals 6, Line Larsen 6, Laura Damgaard 5, Emma Steffin 4, Julie Aagaard 2, Julie Jensen 2, Anne Brinch-Nielsen 2, Katja Ryesbjerg 1, Mathilde Storgaard 1.

Udvisninger: Randers HK 0, EH Aalborg 1.

Tilskuere: 1.043 i Arena Randers

Slutstillingen i puljen:

1. Silkeborg/Voel KFUM 10 point

2. Randers HK 5 point

3. EH Aalborg 4 point

4. Skanderborg 4 point

5. Ajax 3 point

Ajax møder nu Bjerringbro fra 1. division i to kampe om en plads i ligaen.

Et særligt privilegium

Hun føler, at cirklen er sluttet, nu hvor hun har været med til at sikre Randers HK en ny sæson i ligaen.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have sluttet med at spille DM-slutspil i denne sæson og sluppet for at skulle igennem de her kampe om at undgå nedrykning. Men jeg har prøvet det hele, og det er jeg taknemmelig for. Jeg har igennem 13 sæsoner fået lov at udleve min drøm, og jeg har kunnet gøre det omgivet af min familie og venindekreds.

- Jeg kan huske, at Chana Masson altid sagde til mig, at jeg var enormt priviligeret, fordi jeg kunne spille tophåndbold i den by, jeg kommer fra, og det er jo rigtigt. Nogle gange har man næsten taget det for givet, men det er jo rigtigt, at det er et kæmpe privilegium. Jeg har ikke behøvet at skifte klub for at få lov til at spille de sjove kampe.

Men det er ingen hemmelighed, at du har haft tilbud fra andre danske topklubber igennem karrieren. Hvorfor har du valgt at blive?

- Jeg tror ikke på, at græsset altid er grønnere på den anden side. Jeg har altid følt, at jeg har kunnet præstere bedst og udvikle mig, når jeg har følt mig tryg, og det har jeg gjort i Randers HK. Det har bare altid været min klub, og det ville have føltes forkert i maven, hvis jeg skulle have spillet mod Randers HK.

Mulig trænerfremtid

Det blev dog til to sæsoner væk fra Randers HK, da hun i 2013 skiftede til Buducnost, hvor hun spillede i to sæsoner.

- På det tidspunkt kunne jeg mærke, at jeg havde brug for at komme ud af min komfortzone, og jeg har på ingen måde fortrudt, at jeg tog afsted. Jeg var med til at nå to Champions League-finaler og vinde den ene. Men da jeg skulle hjem til Danmark igen, kunne jeg også mærke, at det var Randers HK, jeg gerne ville tilbage til.

Kunne du have drømt om mere i din karriere?

- Det føler jeg ikke. Jeg har prøvet at vinde alle titler på klubplan. Jeg kunne have vundet mere med landsholdet, men jeg har stadig fået lov at prøve rigtig meget. Jeg har prøvet at spille en slutrunde på hjemmebane, og jeg har prøvet at være med til et OL. Så nej, jeg kunne ikke have forlangt mere. Det er ikke altid, man når at nyde titlerne undervejs, fordi der altid er den næste træning, den næste kamp eller den næste sæson. Men når jeg kigger tilbage på det nu, er jeg taknemmelig og glad, siger Camilla Dalby.

Hun blev uddannet fysioterapeut for seks år siden og glæder sig til nu at kunne prioritere både den civile karriere og familien. Men helt afvise, at man ser hende tilbage i håndboldverdenen i en trænerfunktion, vil hun ikke.

- Lige nu glæder jeg mig over, at der ikke er en opstart til en ny sæson. Jeg glæder mig til at kunne finde ind i et almindeligt familieliv med weekender, der ikke allerede er besat. Jeg tror, det er godt med en pause.

- Men byder der sig noget, som jeg synes, er spændende, vil jeg overveje det med familien. Under min graviditet hjalp jeg lidt til omkring U18-holdet i Randers HK, og det synes jeg, var superspændende. Jeg føler også, at jeg håndboldfagligt har noget at byde ind med fra sidelinjen. Så man skal aldrig sige aldrig, siger Camilla Dalby.

Foto: Martin Ries, Jakob Lerche Fotografi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce