Annonce
Debat

Bevar børnekræftbehandlingen i Region Midtjylland

Annonce

Læserbrev: Sundhedsstyrelsen vil centralisere behandlingen af børnekræftpatienter på Rigshospitalet. Det betyder, at familier med kræftramte børn i Østjylland får ekstra lang rejsetid i forbindelse med børnenes behandlingsforløb. Det er ganske enkelt urimeligt. Særligt fordi der ikke som sådan er et sundhedsfagligt belæg for beslutningen. Familierne har udfordringer nok i hverdagen, hvor sygdom, behandling, hverdag og job skal spille sammen.

I Venstre kæmper vi for et sundhedsvæsen, der er tæt på borgerne. I forrige regeringsperiode var vi med til at styrke kræftbehandlingerne i Danmark. Det betyder, at den kræftbehandling, vi i dag kan tilbyde de kræftramte børn, er af høj kvalitet og tæt på patienternes bopæl.

Det siger sig selv, at det er en stor omvæltning for en familie, når et barn rammes af kræft. Derfor er det urimeligt at lægge en ekstra forhindring ind for familierne, der nu skal bruge mange timer på at pendle til og fra København. Centraliseringen betyder, at børn og familier i Jylland bliver stillet markant ringere end dem øst for Storebælt. Beslutningen er dermed med til at grave grøften mellem hovedstaden og resten af Danmark større. For beslutningen handler ikke om, hvor i landet et stort børnekræftcenter skal placeres, men om at borgere i alle landets regioner skal have lige adgang til gode behandlingstilbud.


Det siger sig selv, at det er en stor omvæltning for en familie, når et barn rammes af kræft. Derfor er det urimeligt at lægge en ekstra forhindring ind for familierne.


For hvis familien fortsat skal få familie- og arbejdsliv til at hænge lidt sammen, er det afgørende, at vi fastholder behandlingstilbuddene tæt på borgerne. Derfor vil vi have sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på banen. Han bør gribe ind og stoppe det, som flere regionsrådsformænd kalder en centralisering uden fagligt belæg og med store konsekvenser for de ramte børn og børnefamilier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Sport

Forstærkning til Randers HK: Henter stregspiller hos ligarivaler

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce