Annonce
Læserbrev

Bevar Visit Randers

Annonce

Læserbrev: Hvordan kan man finde på at stille forslag om at nedlægge Visit Randers? Det velfungerende sekretariat, der har tjent byen i 113 år og skaffet masser af turister til byen. Sekretariatets kæmpe netværk, især i Norden, England og Tyskland, sikrer byen en flot omsætning og får Randers på verdenskortet.

Randers er som oftest kendt i medierne for dårlige sager, og jeg savner handling for at forbedre den situation. Det er efterhånden embedsmændene, der styrer denne by, som vi også kender fra en anden aktuel sag i medierne. Jeg ved ikke, om kommunaldirektøren ønsker at stå bedre i forhold til Aarhus. Og måske tænker han på en jobmulighed der, hvem ved ...

Jeg savner i den grad en synlig borgmester, der vil kæmpe for sin by. Det gælder selvfølgelig også for hele byrådet. De er folkevalgt til at kæmpe for Randers og skal sikre, at byen udvikler sig i en positiv retning, og at vi bevarer byens status på danmarkskortet. Det burde være gået op for dem.

Tirsdag 1. oktober inviterede Visit Randers til et informations- og debatmøde på Memphis Mansion. Mødet tiltrak omkring 60 personer, hvoraf mange var fra erhvervslivet. På nær ét indlæg var der fuld opbakning til, at Visit Randers skal fortsætte uændret og ikke sælges til Aarhus. Det værste ved mødet var, at hverken kommunaldirektøren eller borgmesteren mødte frem for at fortælle forsamlingen om deres bevæggrunde til at ville nedlægge Visit Randers. Det er direkte pinligt, at de ikke tør møde op og få forsamlingens mening om denne sag. Fra byrådet deltog Mogens Nyholm og Henning Jensen Nyhuus med gode indlæg i debatten. Interessen fra de øvrige byrødder var til at overse, måske skal vi i stedet, som én foreslog, sælge byrådet til Aarhus.

Jeg savnede også en stor interesse fra cityforeningen, der i en flot artikel i denne avis lørdag 21. september fortalte om "Strategisk midtbyplan for Randers midtby". Der var ikke et eneste ord om Visit Randers, der jo skaffer mange turister til byen, og som lægger en stor omsætning til cityforeningens medlemmer. Jeg forstår ikke denne manglende interesse.

Ingen turister komme af sig selv, og dem, der kommer, har brug for et sekretariat, som kan give dem råd og vejledning om den dejlige by Randers. Hvem skal overtage den store kontaktflade, som Visit Randers har skabt? Visit Aarhus kan ikke løfte denne opgave. De har jo travlt med at profilere deres egen by. Sådan er det.

Jeg imødeser en handlekraftig borgmester og byråd, der på mandag 7. oktober forkaster forslaget om at nedlægge Visit Randers. Byen er den sjettestørste i Danmark, og vi skal kæmpe for at bevare denne status i stedet for på sigt at ende som en glemt forstad til Aarhus.

Vi har gennem tiderne afleveret alt for meget til Aarhus. Det er på tide, at det stopper. Vi skal sammen kæmpe for Randers' udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce