Annonce
Læserbrev

Bibehold omsorg – skab ikke afsavn

Læserbrev: Min mor flyttede til Kristrupcentret i starten af 2018. På dette tidspunkt var vi ved at miste hende, da hun var meget svag, men i løbet af kort tid livede hun op.

Hun har nu fundet nye venner og er glad hver morgen, hun står op. Hun siger hver gang, vi besøger hende, at hun har det rigtig godt og er glad for at være på Kristrupcentret.

De er en flok, som holder sammen og ofte opholder sig i opholdsstuen det meste af dagen, hvor de snakker, synger og spiller ludo. Ludospillet foregår ofte til 21.00-21.30-tiden om aftenen, før de går hver til sit. Når jeg besøger dem, oplever jeg, hvor glade de er. De griner, så det klukker, af hinandens udtalelser.

Det ville være en katastrofe at tage disse oplevelser fra hende og hendes venner.

De har alle givet udtryk for, at de absolut ikke vil flytte.

Drop jeres planer om at lukke plejehjem. Det er gamle mennesker, som har tjent vores land i mange år. Tænk, hvis vi/I blev tvangsfjernet fra jeres hjem og endda jeres venner. Det er for ondt.

Ingen plejehjem skal lukke i Randers. Find jeres besparelser et andet sted og stop med jeres prestigeprojekter. De gamle er vigtigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hallo. Må vi så være her?

Ægtepar består ikke af en mand og en kvinde, men af to personer, der er gift med hinanden. Det fremgår af den opdaterede udgave af Den Danske Ordbog. Samme ordbog kan dog godt acceptere, at man kan tale om et brudepar, selvom der ikke er nogen brud til stede, når to mænd bliver gift. Sproget udvikler sig. Forandrer sig. Hvad det også skal. Men i denne tid affyres der geværsalver af krav om rettelser fra minoritetsgrupper, der føler sig forurettede. Og naturligvis skal det korrekte sprog ikke støde mennesker. Omvendt er der mange, der er godt trætte af, at sproget er blevet en politisk kampplads, orkestreret af vakse krænkelsesparate mennesker. Så må man ikke lave indianerfest på Københavns Universitet, fordi det virker krænkende. Pippis far er forlængst blevet konverteret til bovlam konge i Sydhavet. Det svenske ord hen, der bruges om begge køn, lurer lige om hjørnet. For det bliver vel løsningen, hvis der er en pige, der ikke vil kaldes hun, eller en dreng, der ikke vil kaldes han. Det er bare synd for det store flertal af piger og drenge, der hellere end gerne vil være en hun og en han. De samme børn skal også forholde sig til kønsneutrale toiletter og baderum. De bliver nærmest tvunget til at reflektere over deres køn, fordi der er nogle få ulykkelige børn, der har et problem med deres kønsorientering. De skal naturligvis hjælpes og have al den støtte, de har brug for. Hvad mon Den Danske Ordbog vil sige til en henvendelse fra vestjyder, der ikke føler sig inkluderet i det danske samfund, medmindre vi får genindført ordet a i stedet for jeg. Deres bedsteforældre sagde a derhjemme, men ifølge dansk retskrivning skulle de lære at skrive jeg i skolen. Måske de føler sig krænkede. Måske de vil have en rettelse føjet ind i ordbogen ved næste opdatering, så jeg også kan udtales a og betyde det samme. Og mens vi går og tænker over, hvad det næste nye sproglige påfund bliver, køber ganske almindelige praktiserende muslimer boller i Føtex. Revnende ligeglade med, om det hedder juleboller eller vinterboller - bare kvaliteten er i orden.

Annonce