Annonce
Mariagerfjord

Bigband indgår kommunalt samarbejde for at give børn og unge stor musikoplevelse

Fra venstre ses Peter Lund Paulsen, manager i Nordkraft Big Band, skolekonsulent i Mariagerfjord Kommune Dorthe Louise Hansen og leder af Mariagerfjord Kulturskole, Finn Elias Svit. PR-foto
Sammen med Bymarkskolen og Hadsund Skole har Mariagerfjord Kulturskole indgået et samarbejde med Nordkraft Big Band.

Mariagerfjord: Aftalen med Nordkraft Big Band er netop underskrevet, og det er første gang, at to skoler og Kulturskolen i Mariagerfjord Kommune er sammen om et fælles indkøb af et professionelt orkester.

Aftalen har især fokus på at motivere og engagere kommunens børn og unge. De skal blandt andet inddrages i musikken gennem workshops med Nordkraft Big Bands musikere, sammenspil med det professionelle bigband, deltage som kor ved to store skolekoncerter og som publikum til koncerter.

Der vil henover 2020/2021 blive afholdt to skolekoncerter, to store bigband-koncerter og workshops.

Annonce

Vil engagere børn i musikken

Til de to skolekoncerter går Nordkraft Big Band på scenen sammen med eleverne i 3-.5. klasse fra Bymarkskolen og Hadsund Skole. Eleverne forbereder sig sammen med dirigent og orkester i ugerne op til koncerten, og om aftenen er de en del af bigbandet. Håbet er, at børnene får en kæmpe kulturel oplevelse for livet.

- At være aktiv deltager med sang og musik i et fællesskab bidrager til børn og unges læring og dannelse. Samarbejdet med Nordkraft Big Band vil være én af flere vigtige kulturelle oplevelser, som i første omgang to skoler i Mariagerfjord Kommune vil få i løbet af 2020 og 2021, fortæller Dorthe Louise Hansen, skolekonsulent ved Mariagerfjord Kommune.

Som overbygning til skolekoncerterne åbner orkestret op for et samarbejde med Mariagerfjord Kulturskole, hvor de inddrager Kulturskolens unge lokale talenter. De unge vil indgå i bigbandet på samme vilkår som de professionelle musikere, og de vil deltage på workshops og til koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce