Annonce
Alarm 112

Bilist fængslet for at køre hundelufter ned og flygte

Godt tre kvarter efter en ulykke i Faxe kunne betjente anholde en 56-årig mand, der nu er sigtet for at have påkørt hundelufter. (Genrefoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 39-årig mand ventes at overleve trods alvorlige kvæstelser, efter at han blev ramt af flugtbilist onsdag.
Annonce

En 39-årig mand var onsdag aften ude at lufte to hunde, da han blev kørt ned af en bil på Ny Strandvej i Faxe.

Han blev livsfarligt kvæstet, og bilisten flygtede fra stedet. Det lykkedes dog politiet at finde frem til føreren af bilen takket være vidner, oplyser Lars Denholdt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- En bilist kører over en rabat og ind på cykelstien på Ny Strandvej, hvor en mand går med to hunde. Manden bliver ramt frontalt, og efter ulykken blev han overflyttet til Rigshospitalet, siger Lars Denholdt.

- Den seneste melding er, at man forventer, at han overlever. Hans tilstand er kritisk, men stabil.

Manden, der er fra lokalområdet, fik ved påkørslen knoglebrud og indre kvæstelser.

Den ene hund er uskadt efter ulykken, mens den anden er død.

Ulykken skete klokken 19.42. Ifølge politiets indledende efterforskning tyder det på, at bilisten var uopmærksom bag rattet.

Umiddelbart efter at have ramt den 39-årige mand holdt bilen stille et øjeblik, men forsvandt derefter fra stedet.

Vidner, som overværede påkørslen, kunne dog hurtigt lede politiet på sporet af flugtbilisten.

- Vi talte med vidner, som kunne fortælle om detaljer på bilen. Det fik os ledt frem til bilisten - en 56-årig mand fra Faxe, siger Lars Denholdt.

Manden blev anholdt klokken 20.35.

Ved et grundlovsforhør ved Retten i Næstved er den 56-årige mand torsdag blevet varetægtsfængslet frem til 17. december.

Normalt bliver sigtede personer varetægtsfængslet, hvis det bliver vurderet, at den sigtede flygter ud af landet, vil begå ny kriminalitet eller påvirke efterforskningen af en sag.

I dette tilfælde er det dog sket efter paragraf 762 stk. to, da det er hensynet til retshåndhævelsen, som er årsag til fængslingen. Altså at gerningen er så grov, at det ville være krænkende for retsopfattelsen, hvis den sigtede straks bliver sat på fri fod.

Den 56-årige har erkendt sig skyldig og har ikke kæret fængslingen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce