Annonce
112

Bilister kørte galt i det kraftige regnvejr

Meget nedbør på én gang giver store søer på veje og så er der risiko for akvaplaning. Det oplevede flere bilister fredag i Aarhus og Østjylland. Foto: Jørgen Kirk
Problemer med vand på kørebanen førte til flere færdselsuheld i Østjylland. Men også uopmærksomhed i trafikken førte til flere uheld.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Akvaplaning kaldes det, når en bil glider på en våd kørebane, fordi vandet ikke hurtigt nok kan presses væk af bilens dæk. Det sker især, når der falder meget og vedvarende regn, som det skete fredag i Aarhus og Østjylland.

Og netop akvaplaning var skyld i flere trafikuheld fredag ifølge Østjyllands Politi.

En 64-årig mandlig bilist mistede på den måde fredag kl. 14.13 kontrollen over sin bil på motorvejen ved Viby på grund af akvaplaning og endte i midterrabatten. Bilisten selv kom ikke noget til.

En 40-årig mandlig bilist mistede derefter kl. 14.55 kontrollen over sin bil på Nordjyske Motorvej ved Randers på grund af akvaplaning. Heller ingen personskade.

Og endelig mistede en 62-årig kvindelig bilist herredømmet over sin bil fredag kl. 16.37 på motorvejen ved Viby på grund af vand på kørebanen. Bilen snurrede rundt og ramte autoværnet i midterrabatten. Der skete også kun materiel skade.

På trods af kampagnen "kør bil når du kører bil" sker der fortsat mange uheld i trafikken på grund af uopmærksomhed. Også fredag i Aarhus. Foto: Rådet for Sikker Trafik
Annonce

Uopmærksomhed gav uheld

Derudover har politiet registreret en række andre færdselsuheld, som ikke umiddelbart skyldes akvaplaning, men derimod uopmærksomhed i trafikken på trods af kampagnerne om at sænke farten og "kør bil når du kører bil":

Fredag kl. 10.53 kørte en 76-årig kvindelig bilist på Marselis Boulevard i østlig retning og bremsede for gult lys i krydset Stadion Allé. Her blev kvinden påkørt bagfra af en lastbil med tysk chauffør. Kvindens bil blev skubbet nogle meter frem i krydset. Der skete kun ringe materiel skade.

Fredag kl. 11.13 skete et uheld på Viborgvej i Århus V, hvor en 23-årig mandlig bilist kørte ind i en 20-årig kvindelig bilist, da manden var uopmærksom et øjeblik. Den kvindelige bilist blev herved skubbet ind i en anden bil, ført af en 51-årig mand. Der skete ingen personskade.

Og fredag kl. 15.22 på Østrevej i Århus V kørte en 37-årig kvindelig bilist ad Herredsvej i nordgående retning, hvor hun blev ramt af en 41-mandlig bilist. Der skete ingen personskade og kun ringe materiel skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce