Annonce
Randers

Biljagt skabte frygt i Vorup og Kristrup: - Det var fuldstændig vanvittigt

En biljagt kom tirsdag eftermiddag forbi to skoler i henholdsvis Vorup og Kristrup. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce

Randers: Politiet standsede tirsdag eftermiddag en bilist i forbindelse med en rutinemæssig kontrol kort efter klokken 15 på Skanderborggade i Vorup. Men da betjenten steg ud af bilen for at gå hen og tale med føreren af bilen, kørte bilen fra stedet i østlig retning og i høj fart.

Det gav anledning til en længere biljagt, som dog ikke førte til pågribelse af bilisten.

- Patruljen var en del rundt efter bilen, men det lykkedes ikke at få den standset, fortæller Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

Ifølge hende kørte bilisten i en hvid Audi med tonede ruder, og øjenvidner skriver på Facebook, at der er tale om en stationcar.

Annonce

Ikke normal adfærd

Et af øjenvidnerne er Kristina Maria Salling Nielsen, som sad uden for sine forældres hus, da hun hørte bilen nærme sig i voldsom fart på Søndermarksvej med politiet lige efter i det ellers fredelige villakvarter, hvor hastighedsgrænsen ligger på 40 kilometer i timen, men hvor bilen ifølge hende på det tidspunkt kørte et sted mellem 100 og 150 kilometer i timen.

- Han kørte rigtigt stærkt, og så kom politiet nærmest lige i hælene på ham. Det var fuldstændigt vanvittigt, siger Kristina Maria Salling Nielsen, som var alvorligt bange for, at biljagten kunne ende rigtigt galt.

- Det er et villakvarter med skoler og daginstitutioner og dagplejemødre, der går ture med barnevognen og med børnene ved siden af. De ville ikke have haft en ærlig chance, når han kommer blæsende med så høj fart. Ikke, når han er så koldblodig. Jeg tænker, at han må være påvirket af et eller andet, for et normalt menneske ville aldrig køre på den måde og slet ikke i det her område, siger hun.

Annonce

Holder ekstra øje

Hun har det lidt ambivalent over for politiets rolle i sagen. For som hun siger:

- Jeg mener selvfølgelig, at sådan én skal fanges og straffes for det, han har gjort, men omvendt tænker jeg også på, at der er en yderligere risiko ved at jagte ham ind i et tæt bebygget område og et skolekvarter, hvor skolebørnene lige har fået fri.

Den bekymring deler man hos Østjyllands Politi, og som kommunikationsmedarbejder Jeanette Løv Rasmussen forklarer:

- Grunden til, at vi mister bilen af syne, skyldes netop en aktiv beslutning om det fra betjentens side, siger Jeanette Løv Rasmussen og uddyber:

- Når man er ude på en sådan eftersættelse, er det altid en del af den løbende vurdering, om man er til fare for andre ved at fortsætte sit politiarbejde. Og der har betjenten vurderet, at det kunne blive for farligt, da de nærmede sig en skole, og derfor satte han af, forklarer hun.

At politiet ikke fik fat i vanvidsbilisten, er noget, der ærgrer øjenvidnet Kristina Maria Salling Nielsen.

- Jeg frygter da for, at han skal komme blæsende på den måde én gang til, det må jeg da ærligt indrømme. Det er ikke et menneske med en almindelig, sund fornuft, der sidder i den bil, så ham kunne jeg da godt tænke mig, at de fik fat i, understreger hun.

Østjyllands Politi kan ikke fortælle, hvor hurtigt bilisten har kørt, og det er uvist, hvorfor vedkommende valgte at stikke af fra betjentene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce