Annonce
Randers

Bilka er klar til at rykke ind i Randers

<p>Arkivfoto</p>

Hvis planloven liberaliseres og byrådet siger ja, så vil Bilka gerne slå sig ned i Paderup - som der længe har været planer om.

Annonce

Den nye Venstre-regering går ind for en liberalisering af planloven, for eksempel så det i højere grad bliver kommunerne der får lov at bestemme, hvor der må placeres store butikker, de såkaldte hypermarkeder.

<p>I april 2013 punkterede en haste-ændring af planloven den drøm, flertallet i det daværende byråd havde om et Bilka i Paderup. Men nu kommer der måske en ny mulighed. Illustration: Jens Nex</p>

Dermed er der måske åbnet op for, at Bilka kan slå sig ned i Randers.

Bilka er i hvert fald klar, oplyser Mads Hvitved Grand, der er pressechef i Dansk Supermarked.

Politikerne i Randers er også klar - i hvert fald nogle af dem.

»Endnu ved vi ikke, hvordan regeringen vil liberalisere planloven, vi mangler et udspil. Men jeg synes det er en rigtig god ide, hvis vi får et Bilka her i landets sjettestørste by,« siger borgmester Claus Omann Jensen (V).

»Hvis Dansk Supermarked kommer med en henvendelse og ønsker at slå sig ned, vil jeg kæmpe for det.«

»Vi er stadig interesserede i Randers. Men vi vil selvfølgelig have behov for et genbesøg på casen og for at regne på tingene,« siger Mads Hvitved Grand.

»Forarbejdet er jo gjort, så mange forudsætninger til stede,« siger han med henvisning til, at et Bilka i Randers for godt to år siden var lige ved at blive en realitet.

18 dage før Randers Byråd i april 2013 kunne have vedtaget plangrundlaget, der banede vejen for Bilka i Randers, vedtog Folketinget en ændring af planloven, der satte en stopper det store supermarked ved Neptunvej i Paderup.

Lovændringen blev endeligt vedtaget i Folketinget, efter at Miljøudvalget på Christiansborg kort forinden havde besluttet at rykke tidsplanen for behandlingen af loven frem. Den ændrede tidsplan betød, at flere års arbejde for at få Bilka til Randers var forgæves.

Dengang var der flertal i Randers Byråd for at etablere et Bilka, med daværende borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) i spidsen.

I dag er Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Gade, personligt betænkelig ved at give grønt lys til et Bilka.

»Jeg har ikke taget endelig stilling endnu, men vi skal i hvert fald tænke over konsekvenserne,« siger Leif Gade. Han er sikker på, at der hos Socialdemokraterne vil være delte meninger om spørgsmålet.

I 2013 stemte Dansk Folkeparti og radikale imod i byrådet, da vejen skulle banes for Bilka.

Claus Omann Jensen håber på, at en ny og mere smidig planlov vil give mulighed ikke blot for et Bilka, men for mere udvikling i hele Randers.

For eksempel ved, at kommunerne selv får lov at bestemme mere i de kystnære områder, der i dag er omfattet af kystbeskyttelseslinjer.

»Det vil betyde meget, for eksempel i den nordøstlige del af kommunen. Vi der bor her lokalt, kan godt beskytte naturen. Jeg mener det er en kende formynderisk, at det er nogen på et kontor i København der skal bestemme hvordan vi skal planlægge udviklingen i for eksempel Mellerup,« siger Claus Omann Jensen.

Han håber også på, at den nye regering med støtte fra andre partier vil skabe vækst og udvikling i hele Danmark.

»Det er urimeligt, at Danmark skal deles midt over ved Storebæltsbroen«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Randers FC For abonnenter

Tyrkisk jackpot og vildt skadesmareridt: Colin Todd var som en far for Randers FC-rekordholder

Annonce