Annonce
Randers

Bilkas særåbning skærtorsdag virkede: Flere end hundrede mennesker klar fra morgenen af

Selvom kunderne myldrede ind i Bilka var forretningen på ingen måde proppet torsdag formiddag. Varehuschef Jan Møller forventede, at formiddagen blev travl med en lille pause i ryk-ind omkirng frokost. Foto: Jakob Lerche
Selvom kunderne næsten væltede ind i Bilka Randers fra morgenstunden, var der kun meget kortvarige problemer med afstanden mellem dem. Opmærksomme kunder styrede udenom hinanden og Bilka var klar med sprit og masser af plads.

Randers: Det er en isnende kold vind, som suser udenfor Bilka i Randers Storcenter skærtorsdag formiddag. Solen skinner eller fra en skyfri himmel igen, men det er, som om varmen ikke rigtigt har drevet nattens kulde på flugt endnu. Klokken er 9.50 og 12 mennesker står med stor afstand og skutter sig og venter på, at vagten skal låse dørene op til den store butik.

Normalt forhindrer lukkeloven store supermarkeder som Bilka i at holde åbent på skærtorsdag, men for at sprede påskehandlen ud over flere dage og undgå sammenstimling er der i år gjort en undtagelse i smittebegrænsningens navn.

9.56. Nu trækker flere kunder til. Lidt mere end 20 står klar. Men da svingdørene bliver skubbet til side viser det sig, at mange flere havde valgt at forblive i læ i bilerne. I løbet af de første minutter er mere end hundrede mennesker myldret ind, for at udnytte den ekstraordinære åbninigstid.

Annonce
Budskabet var klart i Bilka skærtorsdag formiddag, da forretningen ekstraordinært holdt åbent for at sprede påskehandlen ud. Og langt de fleste kunder gjorde præcis, som de blev bedt om. Foto: Jakob Lerche.

Uklar forventning

Varehuschef Jan Møller har haft svært ved at vide, hvad han skulle forvente af den ekstraordinære situation. Men onsdagens handel tydede på, at beslutningen om at udvide åbningsmuligheder havde haft den ønskede effekt.

- Vi havde færre kunder, men højere værdi per kurv, forklarer varehuschefen og understreger, at det er det generelle billede, at folk forsøger at fordele deres indkøb på færre ture.

I løbet af den første halve time ankommer der kunder i en lind strøm til Bilka. Men inde i butikken bliver de opslugt af de mange kvadratmeter. Og det er ikke noget problem at holde den påkrævede afstand mellem kunderne.

Ude ved svingdørene står en vagt klar, hvis der ankommer for store grupper af kunder sammen. Og ved indgangen til selve forretningen står en Bilkamedarbejder med langstrakt arm og doserer håndsprit til hver enkel kunde.

En af kunderne er Jesper Katzmann. Han er godt tilfreds med, at Bilka har ekstraordinært åbent. Ikke på grund af coronavirussen, men fordi han ikke havde nået at få handlet ind til påsken.

- Jeg er ikke nødvendigvis enig i alting, men jeg respekterer andres forbehold i denne tid, forklarer han, mens han fylder varer i sin vogn.

200 Bilka To Go-ordrer om dagen

Udover almindeligt handlende er der også mange pakkere af Bilka To Go på arbejde denne skærtorsdag.

- Vi er udsolgt for den type ordrer to dage frem, forklarer Jan Møller.

Bilka har kapacitet til at pakke cirka 200 ordrer om dagen. Og de sørger for at pakke varer med lang holdbarhed på tidspunkter, hvor der ikke er så mange kunder i butikken.

En af Bilka To Go-pakkerne er Danniella Andersen. Hun blev overflyttet til pakkeafdelingen fra et andet område i varehuset, da coronakrisen startede.

- Vi har altid travlt. Meget travlt, slår hun fast.

Med deres store vogne hjælper de folk til at holde den nødvendige afstand.

- Men vi kan jo ikke styre kunderne, forklarer hun, før hun ligger en pakke cherrytomater ned i en kongeblå boks.

Ved betalingskasserne er kun hver anden åben. Ellers bliver afstanden for lille mellem dem.

- Vi synes folk opfører sig rigtig pænt, understreger varehuschefen.

Udover de mange skilte i butikken om afstand og hensyn, stod en Bilka-medarbejder også klar med spritten ved indgangen. Et let tryk på toppen i strakt arm og så kunne kunder lidt mere roligt vandre ind i butikken. Foto: Jakob Lerche
Danniella Andersen har haft meget travlt med at pakke Bilka To Go-ordrer de seneste fire uger. De har handsker på i grøntafdelingen, så de beskytter den løse frugt. Foto: Jakob Lerche.
Jesper Katzmann var godt tilfreds med at Bilka var åbent, for eller havde han haft problemer med at nå at handle ind til påske. - Jeg lever ikke panisk i forhold til corona, men jeg tager de forbehold, man nu skal, forklarer han. Foto: Jakob Lerche
En af de tidlige kunder var Frida Laursen. Hun skulle i sidste øjeblik have fat i en gave til hendes mors fødselsdag fredag. Hun vidste, hvad hun gik efter og ville skynde sig ud igen bagefter. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce