Annonce
Randers

Billeder fra det gamle Randers under juletræet

Fotograf Kaj Grosen har været i gemmerne og fundet de to gamle jule-motiver fra Randers, der pryder Scanlux' to nye juleposer, der benyttes af butikker over hele Danmark. Foto: Annelene Petersen.
Emballagevirksomheden Scanlux lancerer gaveposer med fotografier fra dengang der var julesne i Randers.
Annonce

RANDERS: I år kan man i nogle butikker få sin nyindkøbte julegave pakket ned i en pose, der er smykket med et over 50 år gammelt billede fra Randers.

Det er Randers-fotograf Kaj Grosen, der har været i sine gamle arkiver for at finde de helt rigtige fotografier fra starten af 1960erne.

- Fra dengang hvor julen var fyldt med sne, siger han.

Kaj Grosen, der i mange år arbejdede som pressefotograf på Amtsavisen, har været på Lokalhistoriske Arkiv i Randers, hvor han har udvalgte 57 af sine gamle Randers-motiver.

- Da jeg blev spurgt om mine gamle billeder, kunne jeg huske en speciel foto-serie fra 1962 med den helt rigtige belysning og masser af julesne.

Da jeg blev spurgt om mine gamle billeder, kunne jeg huske en speciel foto-serie fra 1962 med den helt rigtige belysning og masser af julesne

Kaj Grosen, Randers-fotograf

Annonce

En god historie

Det er emballagevirksomheden Scanlux, hvor Kaj Grosens datter, Charlotte Grosen er art director, der står bag poserne.

- Ideen er, at vores nye jule-poser rummer en god historie, som er med til at forlænge forventningerne, inden man pakker sin gave op. Da ideen kom på bordet, tænkte jeg straks på min fars mange gamle billeder, og vi har valgt to, som bliver brugt på årets jule-poser. Tanken er, at vi næste år går ud med andre poser og nye jule-motiver. Fra Randers eller fra andre steder i Danmark. Årets jule-poser skal selvfølgelig ikke signalere Randers, men være en moderniseret julegaveindpakning, der kan bruges over hele landet, fortæller hun.

Og Scanlux' sælgere har allerede konstateret, at virksomhedens nyeste jule-påfund bliver godt modtaget i hele Danmark.

- Og så kan vi da oven i købet bryste os af, at Scanlux netop er blevet belønnet med en pris for vores håndtering af FNs klimamål. Vores jule-poser er lavet af papir og er et bæredygtigt produkt, siger hun.

Kaj Grosen har lagt fotos til to gave-poser med gamle Randers-motiver. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce