Annonce
Portræt

Bilmand takker af efter 32 års tjeneste

Knud Erik Petersen takker af efter 32 år i samme firma. Privatfoto
Værkfører og partner i BilButikken i Grenaa, Knud Erik Petersen, har været i branchen siden sin konfirmation.

Værkfører og partner i BilButikken i Grenaa, Knud Erik Petersen, 64 år, er ikke en mand, der løber af pladsen i utide.

Når han nu siger farvel til BilButikken, sker det efter 32 års ansættelse i firmaet, der har skiftet navn undervejs, og inden Knud Erik Petersen blev værkfører hos Toyota-forhandlerfirmaet Rasmussen & Johansen, havde han haft to perioder på fem års ansættelse i andre bilforretninger.

Det hører også med i beskrivelsen af Knud Erik Petersen, at hans løbebane i bilverdenen blev indledt to dage efter, at han var blevet konfirmeret. Da begyndte det unge menneske nemlig som arbejdsdreng i Motorcentrum i Ørum Djurs, der især var kendt for sin viden på området tuning. Da Knud Erik Petersen blev gammel nok, kom han i lære i virksomheden.

Senere blev det til fem år i Automobil Huset i Bredstrup ved Grenaa og derefter igen fem år hos Austin- og Skodaforhandleren i Grenaa, inden Knud Erik Petersen ansattes som værkfører i den nævnte Toyota-forretning.

Knud Erik Petersen er vokset op på et mindre landbrug i Kni, 17 tønder land, og tog efter tidens skik del i det forefaldende arbejde. Herunder at pløje med heste. Men det var altså ikke landbrug, men biler og mekanik, den unge mand interesserede sig for efter endt skolegang i Ørum.

Partner i 2005

I forbindelse med, at den danske importør af Toyota gerne så de enkelte forhandlere gjort større, blev forhandlingen i Grenaa en del af BilButikken, Toyota Randers, og fra 2005 har Knud Erik Petersen både arbejdet som værkfører og haft status som partner i firmaet.

Allerede for nogle år siden blev et glidende generationsskifte forberedt, så de hidtidige partnere, Lars Skriver og Lars Hessel, fortsætter som hidtil.

I Randers er det Peter Eriksen og Martin Færch, der er partnere.

Knud Erik Petersen har endnu ikke gjort sig tanker om, hvad en stærkt forøget fritid skal bruges til.

- Men der er da nogle projekter med hus og have, der skal føres ud i livet, siger han. Dermed menes også projekter i form af praktisk arbejde, der har med børn og børnebørn at gøre.

Sammen med sin hustru bor Knud Erik Petersen i et hus i Grenaa. Hustruen hedder Grethe Pedersen og er oprindelig uddannet på Dagbladet Djurslands kontor. Nu er hun ansat i Djurslands Bank.

Der er vokset tre døtre op i ægteskabet. Ældst er Anne, der bor i Middelfart og arbejder som sekretær på Odense Universitetshospital. Tine bor i Greve og er tandplejer, mens Sidse bor i Aalborg og er sygeplejerske. Seks børnebørn supplerer nu familien.

Der tages afsked med Knud Erik Petersen ved en reception fredag 24. maj fra klokken 13 til 16. Stedet er BilButikken, Trekanten 20, Grenaa.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Annonce