Annonce
Randers

Biodiversitet: Kommunernes vilde planer samlet på et site

Daværende Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen var i Fussingø for at lancere en række vilde naturinitiativer. Foto: Annelene Petersen
Randers, Mariagerfjord, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommer er alle med i kapløbet om at blive Danmarks vildeste kommune.

RANDERS: Kommuner over hele landet har sået deres første idéer, der skal vokse sig vilde og store i løbet af de næste cirka 15 måneder, hvor de dyster om at blive Danmarks vildeste kommune. Og alle fem kommuner i Avisens område er med i konkurrencen.


Interessen for at gøre noget vildt for vores natur er enorm

Lea Wermelin


Annonce

Miljøministeren kickstartede konkurrencen i februar, hvor alle danske kommuner blev inviteret til at deltage og på den måde være med til at skabe bedre levevilkår for den vilde natur og biodiversiteten i Danmark. Hele 92 ud af landets 98 kommuner har takket ja til invitationen og arbejder nu på at udvikle og realisere deres vilde tiltag.

Alle kan se idéerne gro og blive inspireret til at sætte gang i noget vildt på www.dkvild.dk.

- Interessen for at gøre noget vildt for vores natur er enorm. Vi står i en omfattende naturkrise, og skal sætte ind alle de steder, vi kan. Både på Christiansborg, i kommunerne og hjemmefra haven eller altanen. Ingen kan gøre alt, men til sammen kan vi gøre en hel masse. Derfor er det vigtigt, at vi deler viden og inspirerer hinanden til at hjælpe naturen, siger miljøminister Lea Wermelin.

Tips, tricks og gode idéer

Kommuner, der dyster om at blive Danmarks vildeste kommune, har hver sendt en grøn bog til miljøministeren, hvor de fortæller om deres foreløbige planer for at blive mere vilde. Det handler både om at give naturen mere plads til at vokse vildt, engagere borgere og virksomheder og samarbejde på tværs af kommuner for at få sammenhængende naturområder. Grøn-bøgerne er samlet på det nye site www.dkvild.dk, så både borgere og kommuner kan læse med og måske plante endnu flere vilde tanker.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce