Annonce
Østjylland

Biomasseprojekt til 110 mio. kr. til Leca-fabrikken i Hinge

På Leca-fabrikken i Hinge er der 75 medarbejdere, hvoraf de fleste er bosat i lokalområdet. Fabrikken blev grundlagt i 1953 hvor den blev startet op med en enkelt ovn. Den seneste og femte ovn er etableret i 1972. Pressebillede

Et stort biomasseprojekt skal gøre fabrikken mere konkurrencedygtig og mere bæredygtig. Fossile brændstoffer byttes ud med biomasse.

Annonce

Hinge: Saint-Gobain, der er en af verdens førende leverandører af materialer til byggeriet, investerer i et nyt biomasseprojekt, der skal gøre Leca-fabrikken i Hinge mere konkurrence- og bæredygtig.Finansiering fra VA Proces - en ordning fra Energistyrelsen - dækker 49,5 millioner kroner, mens Saint-Gobain investerer det resterende af de i alt 110 millioner kroner.Leca-fabrikken i Hinge har netop fået godkendt investeringen på 110 millioner kroner til det store biomasseprojekt. Projektet vil betyde, at fossile brændstoffer i produktionen byttes ud med biomasse, hvilket vil sænke CO2-udledningen fra fabrikken med mere end 50 procent om året. Samtidig vil det på sigt være muligt at udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.- Dette betyder rigtigt meget for Leca. Både fordi projektet vil sikre konkurrencedygtig produktion i Hinge i mange år fremover, og fordi det kommer til at have en mærkbar, positiv effekt i forhold til miljøpåvirkningen, siger Torben Dyrberg, adm. direktør for Leca International.

Annonce

Bæredygtighed

Netop bæredygtighed er et nøgleområde for Saint-Gobain og Leca, og det lokale projekt fra Hinge blev også godt modtaget af Saint-Gobain koncernen, da projektet bidrager til Saint-Gobains overordnede mål om at reducere CO2 med 20 procent inden 2025.- Det, at vi halverer vores CO2 udslip betyder meget. Derudover er det også glædeligt, at vi kommer til at kunne tage en type biobrændsel ind, som normalt ender på deponi, fordi ikke mange andre kan bruge den. Dermed bidrager vi både til et bedre CO2-aftryk og til cirkulær økonomi, siger Jesper Schmidt, projektchef hos Leca Danmark A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce