Annonce
Randers

Strid om altangange løst: Byggeri med 230 boliger på Møllestensgrunden sendes i høring

Nybyggeriet set fra stien ved Den Blå Bro med Storkeengen til højre. Visualisering: Årstiderne
Lokalplanen for Møllestensgrunden sendes nu i høring, efter at bygherren er gået med til, at der ikke må laves altangange ud mod Storkeengen.

Randers: På byrådsmødet mandag aften blev det besluttet at sende lokalplansforslaget for Møllestensgrunden i Vorup i høring. Der var allerede i slutningen af 2019 sagt god for at sende forslaget til høring, men en strid om altangange gjorde, at det først er sket nu.

Striden mellem Randers Kommune og bygherren, Birch Ejendomme, handlede om, hvorvidt byggeriet, der kommer til at vende ud Storkeengen, må have altangange eller ej.

Forvaltningen og politikerne ville kun sende lokalplansforslaget i høring, hvis bygherren opgav kravet om altangange, og meldingen fra Birch Ejendomme lød, at projektet kun ville blive gennemført, hvis lokalplanen gav mulighed for altangange i samtlige bygninger og maksimalt en elevator per bygning.

Formand for udviklingsudvalget, Christian Brøns (V) fortæller, at der efter et "forhandlingsspil" nu er opnået enighed parterne imellem.

- Forvaltningen har været i nærmere dialog med Birch Ejendomme, og der er nu fundet en afklaring, så lokalplanen kan sendes i høring, siger han.

Annonce
Her er byggerierne vist som hvide siluetter for enden af Hviidsvej. Visualisering: Årstiderne

Et spørgsmål om æstetik

I dialogen mellem forvaltningen og bygherren er det besluttet, at der ikke må være altangange i den del, der vender ud mod Storkengen.

- Det handler om det æstetiske. Byggeriet kan ses fra den anden side af åen, og det skal have en vis arkitektonisk værdi. Og så er der også en rekreativ værdi i området, som skal bevares, siger Christian Brøns.

Forslaget til en ny lokalplan giver mulighed for at opføre knap 230 boliger i to, tre og fire etager på det tidligere erhvervsområde, der samlet set er på cirka 2,5 ha. Området ligger i bunden af Møllestensvej, Blegen og Hviidsvej på sydsiden af Gudenådalen. Den samlede byggemulighed er på 20.700 kvadratmeter svarende til en bebyggelsesprocent på 84 procent for området som helhed.

Lokalplansforslaget sendes i høring i otte uger og vil snart kunne findes på randers.dk/høringer. Forvaltningen vil desuden undervejs i høringsperioden invitere alle interesserede til borgermøde om planerne.

De nye boliger set fra Tørvebryggen. Visualisering: Årstiderne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce