Annonce
Navne

Biskop efter nyrestaurering: - Gjerlev har fået en endnu smukkere kirke

Biskop Henrik Wigh-Knudsen roste den nyrestaurerede Gjerlev Kirke. Arkivfoto
Biskop Henrik Wigh-Poulsen havde rosende ord til den nyrestaurerede Gjerlev Kirke.

Biskop Henrik Wigh-Poulsen havde rosende ord, da han ledede den festgudstjeneste i Gjerlev Kirke, der markerede afslutningen på et længere restaureringsforløb:

- I har fået en enkel og smuk kirke. Den var smuk i forvejen - nu er den endnu smukkere. Et smukt og enkelt rum er kommet til syne sagde biskoppen blandt andet og føjede til, at der jo ganske vist endnu mangler lidt.

- Men så kan I jo holde en fest igen, mente biskoppen med henvisning til, at på grund af sent ankomne godkendelser er den nye alterprydelse endnu ikke bemalet og stedvis forgyldt.

Gjerlev Kirke var stopfyldt til festgudstjenesten. Den blev indrammet af festlig orgelmusik ved organist Ulf Klausen og yderligere festlig ved sang af Gjerlev-Koret og solosang af kirkesanger Sara Faxholm Christensen.

De tre præster i Ommersyssel Østre Pastorat, Lone Nyeng, Peder Svejgaard Pedersen og hans David Hindsholm Matras, læste bibeltekster, bistået af sognepræst Laila Hansen, der tidligere har vikarieret i pastoratet. På grund af sygdom i familien var provst Ingelise Strandgaard forhindret i at deltage.

Annonce

Et langt forløb

Arkitekt Bruno Viuf Larsen, der har ledet arbejdet, gav i forbindelse med gudstjenesten en orientering om restaureringen, der faktisk er indledt allerede i 2005 med våbenhuset. Senere gjaldt det vinduerne og nu den afsluttende fase.

Arkitekten havde anerkendende ord til de medvirkende håndværkere og fortalte også om, hvordan formanden for menighedsrådet, tidligere malermester Erik Pedersen, havde brugt sin kundskaber til at lysne nogle nyindkøbte mursten, som er lagt, hvor fire kirkebænke tidligere stod. De gule mursten, der ellers findes i kirken, er nemlig gået ud af produktion. Men efter den nævnte behandling ligner de to typer mursten hinanden meget.

Som noget nyt har kirken fået automatisk klokkeringning, og ligeledes som noget nyt vil den fremover være åben i dagtimerne.

Gudstjenesten var indledt med en procession, hvori foruden biskoppen og de fire præster også deltog menighedsrådsformanden og kirkeværge Karen Kristensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce