Annonce
Randers

Biskop vil skabe nye netværk mellem kirker og kommuner

Det er Aarhus-biskoppen Henrik Wigh-Poulsen (th), der står bag konferencen "Fælles om det sociale ansvar". PR-foto

Workshoppen "Fælles om suppe og meget mere" fortæller om de konkrete samarbejder mellem kommunen og kirkerne i Randers.

Annonce

Randers/Østjylland: Flere end 300 østjyske kommunalpolitikere, kirkefolk og ledende medarbejdere fra sociale NGO'ere skal i dag, torsdag, diskutere fælles løsninger på det sociale område på stor konference i Aarhus. Flere end 30 af dem kommer fra Randers Kommune og folkekirkerne i Randers, hvor mange nye samarbejder er i gang. Det er Aarhus-biskoppen Henrik Wigh-Poulsen der står bag konferencen "Fælles om det sociale ansvar", der har til formål at skabe nye netværk i civilsamfundet.

Diakonhøjskolens mange klasselokaler og auditorium bliver fyldt til bristepunktet torsdag 31. januar, når borgmestre, rådmænd, provster og præster, generalsekretærer og frivillige fra de kommunale, kirkelige og sociale sektorer sætter hinanden stævne, til den stort anlagt netværkskonference "Fælles om det sociale ansvar."

Annonce

Randers står for workshop

- Der er tilmeldt flere end 300, så der er da noget, der tyder på, at vi med konferencen har fat i noget, der er rigtigt og vigtigt i dagens Danmark, som vi har glemt, men som vi skal mindes om, siger biskop Henrik Wigh-Poulsen, der er initiativtager til konferencen.

Programmet byder på oplæg af Randers-borgmester Torben Hansen, professor Lene Tanggaard og professor Jørn Henrik Pedersen fra henholdsvis Aalborg Universitet og SDU samt ledelsesforsker Helle Hein fra CBS.

En workshop har overskriften "Fælles om suppe og meget mere" og fortæller om de konkrete samarbejder mellem kommunen og kirkerne i Randers. Formålet er at inspirere andre folkekirker og kommuner til at samarbejde om konkrete fælles løsninger til udsatte borgere. Det er Birgitte Saksø, frivillighedskoordinator i Randers Kommune og Birgith Nørlund Jensen, sognepræst og provst i Randers Søndre Provsti, der står for workshoppen.

"Kafe Kolind Bandet" fra den sociale café i Kolind på Djursland består af 12 socialt udsatte borgere. De deltager også i konferencen med en minikoncert i den lange kaffepause.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce