Annonce
Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Monika Kongsgaard startede senest i buret for Randers HK mod Odense Håndbold. Medmindre hun kommer galt afsted under opvarmningen er det dog Eli Raasok, som fra start af overtager ansvaret for målet onsdag aften mod København Håndbold. Sådan er præmissen i Ole Bitsch' rotationsprincip, som han ikke viger fra. Arkivfoto: Johnny Pedersen
I modsætning til flertallet af konkurrenterne deler Randers HK spilletiden i målet fuldstændig ligeligt. Et rotationsprincip, som ifølge Ole Bitsch gør holdet mindre sårbart og på sigt gerne skal implementeres på andre positioner.

Håndbold: - Vi har to førstevalg, så der er vi bedre stillet end gennemsnittet.

Ole Bitsch leverer bemærkningen med et skævt smil, men der er ingen tvivl om, at Randers HK-chefen mener det. Eli Marie Raasok og Monika Kongsgaard er fuldstændig sidestillet i det kronjyske mål, som de har vogtet på skift fra sæsonens første fløjt.

Det er for farligt og sårbart, hvis du satser benhårdt på én.

Ole Bitsch, cheftræner i Randers HK

Premieren tog Monika sig af fra start, dernæst fik Eli chancen, i tredje kamp var Kongsgaard tilbage i kassen og sådan er det fortsat lige siden med fire startpladser til hver i ligaen.

Annonce

Kun Aarhus Uniteds målvogterduo har fordelt modstanderens skudforsøg mere ligeligt imellem sig.

Det er altså en noget atypisk beslutning sammenlignet med 80 procent af ligaen, men trænerteamet ryster ikke på hånden. Bedst eksemplificeret ved, at Eli Raasok først på måneden startede på bænken mod Nykøbing Falster, selvom hun runden forinden pillede pynten fuldstændig af Ajax København og endda kom på rundens hold.

Randers HK's målvogterduo

Eli Marie Raasok:

Nordmanden fylder 25 år 21. november og spillede før denne sæson for Silkeborg-Voel. Hun er startet inde i fire ligakampe denne sæson, hvor hun har reddet 41 ud af 125 forsøg i åbent spil. Det giver en redningsprocent på 33, hvilket er 9. bedst blandt målvogtere, som har fået mere end 80 skud imod sig. På straffekast har keeperen reddet ét ud af 16 forsøg, hvilket svarer til 6 procent.

Eli Raasok har kontraktudløb med Randers HK i sommeren 2023.

Monika Kongsgaard:

Målvogteren fyldte 33 år i sommer og den tidligere Skanderborg-keeper genoptog i sommer karrieren efter et års pause. Hun er startet inde i fire ligakampe, som har budt på 53 redninger på 155 forsøg i åbent spil. Det giver en redningsprocent på 34, som er 6. bedst i rækken blandt dem, som har fået mere end 80 skud imod sig. Fra straffelinjen har hun reddet 2 ud af 11 forsøg svarende til en redningsprocent på 18.

Monika Kongsgaard har kontraktudløb med Randers HK efter sæsonen.

Kilde: tophaandbold.dk

- Det er for farligt og sårbart, hvis du satser benhårdt på én. Jeg er med på, at niveauforskellen i nogle klubber kan være så stor, at det giver menig med et førstevalg, som står mere, men hos os er der ingen tvivl om, at det er til alles bedste, at vi kan holde dem begge varme hele tiden, forklarer cheftræneren.

Giver tryghed

Indtil videre kan begge målvogtere prale af at være i top 10 over redningsprocenter i åbent spil, hvis man sorterer de konkurrenter fra, som ikke har spillet nok til at stå over for mere end 80 skud.

- De gør det begge godt. De har fundet ind i et makkerskab, hvor de finder tryghed i at vide, at der står en anden klar, hvis man ikke selv rammer dagen. Der kan selvfølgelig altid være en, som pludselig stikker fuldstændig af, men så længe de leverer, som de gør, fortsætter vi på den her måde, siger Ole Bitsch.

Kort om kampen

Håndboldligaen, 9. spillerunde

Randers HK - København Håndbold

Kampstart: Onsdag klokken 18.30 i Arena Randers.

Liveblog: amtsavisen.dk.

Dommere: Lasse Wahlstrøm og Per Olesen.

Trupnyt: Kristin Thorleifsdottir tilbragte størstedelen af tirsdagens træning på motionscyklen, men ellers var samtlige spillere i aktion på halgulvet.

Ole Bitsch om opgøret: - De kan i perioder ty til kaoshåndbold, som kan være svært at finde ud af, hvilket stiller store krav til os om at holde koncentrationen og roen i defensiven. Vi skal også have styr på deres kontrafase, fordi Johanna Bundsen (målvogter for København, red.) er den absolut bedste igangsætter i ligaen. Kan vi det, har vi ret gode forudsætninger for at lykkes.

Duoens relativt ensartede målmandsstil gør også, at den ene sjældent passer bedre til en modstander fremfor den anden.

- Vi ser Monika og Eli som meget ens målmandstyper. I højde og drøjde minder de om hinanden. De står også begge med en stor ro og er rigtig dygtige på nærskuddene. Fordi der mangler lidt højde, bliver de til gengæld nogle gange lidt udfordrede på skuddene helt i toppen af målet, forklarer Ole Bitsch.

Annonce

Spreder sig

Det er cheftrænerens håb, at praksissen med flittig rotation i både startopstilling og spilleminutter på målmandsposten over tid kan sprede sig til holdets andre positioner.

- Håndbold er et dynamisk spil i forhold til ind- og udskiftinger. Det betyder ikke særlig meget, hvem der starter. Vi kan jo bare skifte. Den forståelse er god for alle spillere at have, fordi det skaber en bevidsthed om, at når man er inde, skal man præstere og levere.

- Mit mål for fremtiden er, at vi forhåbentlig kan flytte det (rotationsprincippet, red.) rundt til endnu flere positioner i takt med, at vi får flere og flere dygtige spillere, og de unge også begynder at komme mere til biddet, lyder det fra Ole Bitsch.

Eli Raasok leverede den bedste præstation i Randers HK-målet som starter denne sæson, da hun sluttede med en redningsprocent på 40,5 hjemme mod Ajax København i september. Det er dog eneste gang, at nordmanden har rundet de 34 i redningsprocent. En bedrift, som Monika Kongsgaard er noteret for tre gange. Arkivfoto: Johnny Pedersen


Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce