Annonce
Østjylland

Bjørn Nørgaards julepynt røg op på 15.500 kroner

Jacob Fabricius' røde g-strengs trusser indbragte 1000 kroner. Han sidder på knæ forrest med trusserne bag den hvide Lego-stjerne . De øvrige medarbejdere fra Kunsthal Aarhus er fra venstre tekniker Joaquin Zaragoza, presseansvarlig Sille Berthelsen, projektleder Peter Ole Pedersen og direktør Iben Mosbæk. Pr-foto
Kunsthal Aarhus' auktion over kunstneres juelpynt gav 61.500 kroner til de hjemløse.

AARHUS: Bjørn Nørgaards figur var mest og voldsomt eftertragtet, da Kunsthal Aarhus holdt auktion over pynten på stedets juletræ. 26 kunstnere fra det meste af landet havde bidraget med et værk, og det gav i alt 61.500 kroner til hjemløse i Aarhus.

- Stemningen var rigtig god, og flere udtrykte, at de gerne ville komme igen næste år. Folk var glade, måske også fordi vi begyndte det hele med at invitere på en snaps, sådan for at få stemningen i vejret, siger Jacob Fabricius, kunstnerisk leder af Kunsthal Aarhus.

Mange kendte navne var der blandt de kunstnere, som havde bidraget. For et honorar på 1000 kroner havde de skabt et værk til auktionen. Ud over Nørgaard var der kunstnere som Tal R, Jeppe Hein, Rose Eken og Katja Bjørn. Kun én havde sagt nej - alene på grund af aversion mod julen.

Auktionarius var Peter Beck fra Bruun Rasmussen, og auktionen kunne følges på auktionsfirmaets net. I Kunsthal Aarhus i J.M. Mørksgade 13 var 80 mødt op.

For at tiltrække opmærksomhed havde nogle af de ansatte i Kunsthal Aarhus poseret i lettere nissepåklædning, Jacob Fabricius selv i røde g-strengs trusser. Dem blev der også budt på. Uopfordret afgav en unavngiven person et bud på 1000 kroner på trusserne - og fik dem.

- Det var en god handel, for jeg havde købt dem for 199 kroner i Salling og ikke tænkt mig at bruge dem, siger Jacob Fabricius.

PS. Om Bjørn Nørgaards gobeliner: 17 gobeliner til Danmarks Dronning er 17 vævede gobeliner, der hænger i Riddersalen på Christiansborg Slot.

Jeg havde købt dem for 199 kroner i Salling og ikke tænkt mig at bruge dem.

Jacob Fabricius om g-strengstrusserne

15.500 kroner indbragte dette værk af Bjørn Nørgaard, der blandt meget andet også har lavet gobelinerne med danmarkshistorien på Christiansborg. Foto: Hans Petersen
Jacob Fabricius viser Katja Bjørns æble, mens auktionarius Peter Beck bringer budene i vejret. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce