Annonce
Randers

Bjarne Overmark kalder det chikane: Advokat skal vurdere mulig strafbar overtrædelse af tavshedspligt

En advokat skal nu undersøge, om Bjarne Overmark har brudt sin tavshedspligt. Foto: Annelene Petersen
Randers Kommune har informeret byrådsmedlemmet fra Beboerlisten om, at en advokat skal vurdere en eventuel strafferetslig overtrædelse af tavshedspligten. Bjarne Overmark selv taler om "vedvarende chikane mod Bjarne Overmark".

Randers: Byrådsmedlem for Beboerlisten Bjarne Overmark undgik forleden, at Randers Kommune valgte at gå videre med en sag om chikane mod den nu afgåede familiechef i Randers Kommune, Ann Hermansen.

Advokatfirmaet Horten Advokatpartnerskab vurderede, at sagen med overvejende sandsynlighed ikke ville kunne føre til domfældelse. Derfor var der ikke grundlag for at rejse en sag mod byrådspolitikeren og to andre medlemmer af Beboerlisten.

Strafferetlig vurdering

Nu er der så en ny sag på vej mod byrådspolitikeren. Torsdag morgen modtog Bjarne Overmark nemlig en mail fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt med følgende ordlyd:

"I henhold til den af byrådet 21. marts 2022 vedtagne procedure for orientering om overvejelser om politianmeldelse af byrådsmedlemmer, skal jeg hermed oplyse om, at jeg har fremsendt vedhæftede henvendelse til vores advokat til nærmere strafferetlig vurdering af eventuel overtrædelse af tavshedspligten".

Annonce

Mail udleveret til medarbejder

Sagen går ud på, at Randers Kommune er blevet kontaktet af en tidligere medarbejder, som via et facebook-opslag er blevet opmærksom på, at en mail, hun har skrevet til sin daværende chef, er blevet udleveret til en medarbejder.

Mailen er skrevet i forbindelse med den såkaldt stjernehussag, hvor en mandlig pædagogmedhjælper var under mistanke for et seksuelt overgreb mod et barn i daginstitutionen Stjernehuset i Helsted. Sagen mod pædagogmedhjælperen faldt efterfølgende, og han fik sit gamle job tilbage.

Annonce

Mulig overtrædelse

Kommunen har konstateret, at mailen ikke har været udleveret til medarbejderen eller andre eksterne, men at mailen var blevet udleveret til Bjarne Overmark i forbindelse med en anmodning om sagsindsigt.

Nu er det op til kommunens advokat at vurdere, om der foreligger en mulig strafbar overtrædelse af tavshedspligten.

Annonce

Vedvarende chikane

Bjarne Overmark udsendte torsdag eftermiddag en mail, stilet til byrådet og direktionen i kommunen med en kopi til Østjyllands Politi. Det mangeårige byrådsmedlem beskriver i mailen sagen som "vedvarende chikane af Bjarne Overmark".

Han slutter mailen af med følgende:

"Hvis det kommer til en straffesag mod Bjarne Overmark, kan det blive en anledning til at komme til bunds i det magtmisbrug, som i en del år har karakteriseret børn og skoleforvaltningen i Randers Kommune. For at hjælpe kommunaldirektøren sendes nærværende også til Østjyllands Politi".

Annonce
Randers For abonnenter

Se 17 fotos: Kristina har solgt sin instagramvilla på to måneder - til næsthøjeste kvadratmeterpris i Randers siden 2012

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce