Annonce
Randers

Bjerregrav i mål: Nu skal byens butik renoveres for 1,5 millioner kroner

I Bjerregrav er der nu samlet penge ind, så byens dagligvarebutik kan renoveres, inden en ny købmand forhåbentlig træder til omkring årsskiftet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mange har været med til at sikre, at Bjerregrav atter får en dagligvarebutik. Nu går jagten på den helt rigtige købmand ind.
Annonce

Bjerregrav: Målet er nået og mere til.

Da folkene i Bjerregrav for et par måneder siden gik i gang med at samle penge ind til renovering af byens dagligvarebutik, så den kan åbne igen med en ny købmand, var der lang vej.

Men der er på kort tid samlet 1,4 millioner kroner ind blandt private og virksomheder i Bjerregrav og omegn. Desuden har Elro-fonden givet tilsagn om 300.000 kroner til projektet, og dermed er målet på 1,5 millioner kroner, der blev sat tidligere på efteråret, nået.

- Det er fantastisk, siger Svend Aage Nielsen. Han var tidligere formand for Daglibrugsen, og er nu gået aktivt ind i kampen for at få en ny dagligvarebutik til byen.

Pengene skal gå til at renovere og forbedre butikken på Frederiksbergvej midt i landsbyen, så den bliver helt up-to-date, inden en ny købmand sætter sig bag kassen.

Den nye købmand bliver en del af "Min Købmand"kæden, og Dagrofa er i gang med at finde den rigtige person til jobbet som købmand i landsbyen.

- Ansøgningsfristen er netop udløbet, og jeg forventer, at vi ved noget indenfor 14 dage, siger Svend Aage Nielsen.

Annonce

Det kom som et chok

Det kom som et chok, da Coop i sommer med kort varsel meddelte, at man lukkede Daglibrugsen i Øster Bjerregrav. Det skete efter en turbulent periode, hvor en ny uddeler forlod butikken efter få måneder. Samtidig havde butikken svigtende omsætning over længere tid.


Det er fantastisk.

Svend Aage Nielsen, forkæmper for ny købmand


Men kort tid efter, at borgerne i Øster Bjerregrav havde fået beskeden, gik man i gang med at afsøge mulighederne for at få en ny købmand til byen.

Bjerregrav Invest Aps, der står bag bestræbelserne på at få en ny butik i Bjerregrav, forventer at overtage butikken for 400.000 kroner.

Og mange har bakket op økonomisk og købt anparter i butikken for at få samlet midler ind til at gøre forretningen flot og indbydende.

Nu skal håndværkerne i gang med blandt andet at lægge nyt gulv og udskifte kølemontrer.

Målet er, at forretningen skal genåbne først i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce