Annonce
Randers

Bjerregrav-mekaniker overtager værksted i Langå

Mandskabet hos Kalstrup Auto linet op foran værkstedet i Langå. Fra venstre Steffen Thejls, Sebastian Norsker, Simon Thejls, Claus Riis, Tobias T. Nielsen og  Ejnar Kalstrup. Foto: Niels Bo Mandrup
Automekaniker Steffen Thejls i Ø. Bjerregrav vil have fem værksteder, før han fylder 50.

Langå: Efter mere end 40 år med eget værksted i Langå er automekaniker Ejnar Kalstrup gået på pension. I stedet har han overdraget værkstedet til en af sine tidligere lærlinge, Steffen Thejls, og til dennes søn, Simon Thejls, begge Ø. Bjerregrav.

Ganske vist er den 19-årige Simon Thejls  ikke udlært endnu - han mangler et års tid af sin læretid.

- Men nu var muligheden her, siger Steffen Thejls.

Annonce


Jeg kan godt lige at sætte noget i gang.

Steffen Thejls, automekaniker, Østervangens Biler, Ø. Bjerregrav, og Kalstrup Auto, Langå


- Det er ikke så let for unge at komme i gang. Men Simon har selv sparet 100.000 kroner op, han har haft job på tanken ved siden af i sin læretid, og han vil det her. Så derfor skal han være medejer, forklarer Steffen Thejls.

Simon Thejls var i lære på et andet værksted, der modstræbende gav slip på ham, efter at han selv sagde op med henblik på at fortsætte læretiden i Langå.

Steffen Thjels er selv udlært hos Kalstrup i Langå, i øvrigt sammen med Claus Riis, som stadig er ansat på værkstedet.

Nu skal Simon Thejls have afsluttet sin læretid, og så skal han på sigt overtage værkstedet. På værkstedet i Langå er der i forvejen ansat to svende og endnu en lærling.

Tilsvarende er der udover ejeren ansat tre mand på værkstedet i Øster Bjerregrav. Desuden er Lene Kronborg Magnussen ansat som bogholder i virksomheden.

Udvider forretningen

I forvejen driver Steffen Thejls værkstedet Østervangens Biler i Øster Bjerregrav, en forretning, han overtog efter sin far i 1998.

Men det er ikke slut med købet af forretningen i Langå:

- Jeg skal op på fem værksteder, inden jeg bliver 50, erklærer Steffen Thejls, der er 44 år.

Kalstrup Auto i Langå blev nummer to. Og nummer tre har han udset sig og er så småt i forhandling med.

- Jeg kan godt lige at sætte noget i gang. Og det er svært at sælge små virksomheder i dag, forklarer Steffen Thejls, der godt kan se sig selv som direktør i virksomheden.

- Så vil det dreje sig om at tale med de ansatte og  være sikker på, at kunderne får den behandling, de skal have. At forhandle indkøbsaftaler og den slags. Bare der er nogle dygtige værkførere rundt omkring, som kan drive værkstederne i dagligdagen, tilføjer han, der altid har kunnet glæde sig over fuld opbakning fra hjemmefronten.

Både i Langå og i Øster Bjerregrav serviceres biler af alle mærker. I Ø. Bjerregrav har Steffen Thejls tidligere sideløbende drevet brugtvognsforhandling, men den del af forretningen er solgt fra.

Fra Ejnar Kalstrups tid har værkstedet især haft speciale i Volvo. Tilsvarende håber Thejls, at der kan skabes tilsvarende specialer i andre bilmærker på andre værksteder. Begge værksteder er tilknyttet Bosch Car Service.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce