Annonce
Randers

Blå blok bakker op om trafikudspil, men DF vil kæmpe for  motorvejsudvidelse til Randers Nord

Med Venstres trafikudspil når motorvejsudvidelsen ikke helt så langt op, som de lokale politikere havde håbet. Hans Kristian Skibby (DF) er i udgangspunktet positiv over for planen. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Først kom regeringens udspil, der foreslog tre spor på motorvejen til Aarhus Nord, og nu har Venstre meldt sig på banen med en yderligere udvidelse til Randers Syd. Det er ikke langt nok for lokalpolitikerne, men Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti roser alligevel planen.

Randers: Tirsdag morgen løftede Venstre med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen sløret for partiets trafikudspil, der skal danne grundlag for de forhandlinger, Folketinget snart påbegynder om en infrastrukturplan.

Udspillet bliver mødt med glæde hos trafikordførere hos Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der ser forslaget som en opdateret version af den blå infrastrukturplan, partierne vedtog i 2019.

DF savner sidste stykke

Dansk Folkepartis transportordfører Hans Kristian Skibby er som udgangspunkt positiv over for planen.

- Det er jo lidt gammel vin på nye flasker. Men derfor kan den jo godt smage godt, griner han.

Han uddyber, at planen minder meget om den, de sammen vedtog med den daværende regering i 2019, men at det bestemt ikke er en dårlig ting.

- Det er dejligt, at der er fokus på de meget reelle vejnetsproblemer, der er rundt omkring, for modsat hvad nogle røde partier tror, kører der altså ikke s-tog og letbaner i hele landet, forklarer han.

Han bakker dog sin lokale gruppeformand i byrådet i Randers op i, at udvidelsen til tre spor er noget, der skal kæmpes for i forhandlingerne.

- Med den befolkningstilvækst, man regner med, er det et helt legitimt krav Randers' byråd har været ude med. Det skal vi have med.

Annonce

Konservative roser byrådet

Det Konservative Folkepartis transportordfører Niels Flemming Hansen glædes også over at se mange gamle kendinge fra den daværende regerings aftale i 2019 være nævnt i Venstres nye trafikudspil.

- Det er godt at se, at det, vi vedtog dengang, stadig er aktuelt, siger han.

Men hvad, der kommer med i denne omgang, må blive en prioriteringssag, der tages med ind i forhandlingslokalerne til den tid.

- Vi skal have tre spor til Randers N. Men vi må også være realistiske og spørge os selv, hvad der er af midler, uddyber det konservative folketingsmedlem.

Han vil dog tage kampen for et ekstra motorvejsspor med ind i forhandlingslokalerne, når det når så vidt:

- Det er dejligt at se, at et forbilledligt enigt Randers Byråd står sammen og kæmper for en udvidelse af motorvejen helt op til Randers N, og det er bestemt ikke noget, vi stiller os negative overfor, slår Niels Flemming Hansen fast.


Det er dejligt at se, at et forbilledligt enigt Randers Byråd står sammen og kæmper for en udvidelse af motorvejen helt op til Randers N, og det er bestemt ikke noget, vi stiller os negative overfor.

Niels Flemming Hansen, transportordfører (C)


Annonce

LA delvist enig

Liberal Alliances transportordfører Ole Birk Olesen skriver i en sms til avisen, at han forhandler i forhandlingslokalet, ikke i medierne.

Han uddyber dog, at Liberal Alliance går til forhandlingerne med det formål at gennemføre så mange som muligt af projekterne fra den tidligere regerings infrastrukturplan, 'Aftale om et sammenhængende Danmark'.

Planen blev vedtaget af Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti i marts 2019, og den står man altså stadig bag, bortset fra projekterne ved Mariager og jernbanen mellem Vejle og Billund, der var Dansk Folkepartis betingelser for at gå med i planen.

Den store lighed med den aftale, der blev indgået mellem regeringspartierne og Dansk Folkeparti i 2019, betyder altså, at de borgerlige partier som udgangspunkt bakker op om Venstres udspil.

Der er dog stadig en del detaljer tilbage, der skal afklares i forhandlingslokalet.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Erhverv

Så er retssagen i gang: Bonusser kan have udløst ulovligt salg af flybrændstof til syrisk borgerkrig

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Annonce