Annonce
Randers

Black Friday skudt i gang med shopping før solopgang

Pernille Gibhart Knudsen var tidligt fredag morgen på udkig efter julegaver i Bilka. Foto: Jakob Lerche
For at brede kundestrømmen ud, har Bilka valgt at holde døgnåben Black Friday. Den mulighed var der flere, der tidligt fredag morgen benyttede sig af.
Annonce

Randers: Der var godt nok flere medarbejdere end kunder i Bilkas gange tidligt fredag morgen, men der var dog nogle, der havde valgt at starte julegavehandlen inden daggry. Og det er lige præcis dét, der er formålet med, at Bilka har valgt at holde åben fra klokken fem fredag morgen til klokken fem lørdag morgen.

Bilka i Randers markerer Black Friday ved at holde døgnåben fra klokken 5 fredag morgen til klokken 5 lørdag morgen. Foto: Jakob Lerche
De kunder, der valgte at handle tidligt fredag morgen, nød, at der ikke var det menneskemylder, man normalt forbinder med Black Friday. Foto: Jakob Lerche

- Vi har gjort, hvad vi kan for at lave en coronasikker Black Friday. Vi har en medarbejder, der hele tiden går og spritter vogne og kurve af, så hver kunde får en helt ren kurv. Vi har droppet de sædvanlige timetilbud - denne gang kører alle vores tilbud over flere dage. Og så har vi valgt at holde døgnåben i dag for at brede kundestrømmen ud, fortæller Bilkas varehuschef, Jan Møller.

Annonce

Folk handler anderledes

Idéen til den meget udvidede åbningstid opstod i påsken, hvor Bilka over et par dage fik mulighed for at prøve det af.

Varehuschef Jan Møller er ikke i tvivl om, at der nok skal komme kunder hele døgnet - det er erfaringen fra påsken, hvor Bilka også holdt døgnåben et par dage. Foto: Jakob Lerche

- Folk er begyndt at handle anderledes her i coronaperioden. Der er rigtig mange, der handler i ydertimerne. Da vi i påsken holdt døgnåben, var der faktisk også flere, der valgte at handle om natten. Det er typisk folk, der arbejder i skiftehold, og som vælger at handle om natten på vej hjem fra arbejde, fortæller Jan Møller.

Nogle medarbejdere havde travlt med at holde hylderne fyldt op med varer, mens andre havde til opgave at spritte kontaktflader af. Foto: Jakob Lerche

Han fortæller også, at handlen på dette års Black Friday på grund af de manglende slagtilbud næppe vil nå samme niveau som Black Friday sidste år. Til gengæld fortsætter årets tilbud hele weekenden, og derfor forventer Jan Møller, at weekenden samlet set vil nå samme omsætning som sidste års Black Friday-weekend.

Annonce

Købte julegaver

I varehuset stødte avisens udsendte på flere kvinder, som var stået ekstra tidligt op for at få ordnet julegaverne på coronasikker manér.


Vi har gjort, hvad vi kan for at lave en coronasikker Black Friday. Vi har en medarbejder, der hele tiden går og spritter vogne og kurve af, så hver kunde får en helt ren kurv. Vi har droppet de sædvanlige timetilbud - denne gang kører alle vores tilbud over flere dage. Og så har vi valgt at holde døgnåben i dag for at brede kundestrømmen ud.

Jan Møller, varehuschef


- Jeg er taget herud inden arbejde, hvor der ikke er for mange mennesker. Jeg har ikke lyst til at tage ud, når det går løs senere. Det er jo ikke til at vide, hvor mange mennesker, der kommer der, lød det fra Anne Stegmann, der stod og kigge på julegaver i legetøjsafdelingen.

I Bilka oplever man, at corona har ændret folks handlemønster. Fortsat flere vælger at handle i ydertimerne. Foto: Jakob Lerche

Samme melding kom fra Merethe Fruelund, der også nød at køre rundt med indkøbsvognen i en næsten tom gang.

- Jeg kommer på det her tidspunkt, fordi der ikke er ret mange mennesker nu. Så kan jeg få handlet dagligvarer og måske også få købt et par gaver, sagde hun.

Merethe Fruelund var taget ud af handle inden solopgang for at undgå de mange mennesker, der formentlig kommer senere på dagen. Foto: Jakob Lerche

Pernille Gibhart Knudsen var også på udkig efter netop julegaver:

- Min mand arbejder i butik og skulle tidligt op i dag. Så kunne jeg lige så godt stå op sammen med ham og tage ud og få ordnet nogle af julegaverne nu, hvor der er mange gode tilbud, sagde hun.

Annonce

Tomme elektronikgiganter

Resten af Paderup bar fredag morgen også præg af, at Black Friday i år er helt anderledes.

Parkeringspladsen foran Power var kort inden åbningen fredag morgen gabende tom. Foto: Jakob Lerche

Foran bydelens to elektronikgiganter, Power og Elgiganten, var der kort inden åbningen mennesketomt. De sædvanlige køer med folk, der natten igennem sidder i kø for at få fingre i et vildt timetilbud, var i år forduftet. Dels fordi tilbuddene i år er bredt ud, og dels fordi mange vælger at rykke handlen hjem i coronasikkerhed foran computerskærmen. Den tendens oplever Bilka i hvert fald.

- Online startede tilbuddene allerede ved midnat natten til fredag. Så mange af dem, der er på jagt efter bestemt elektronik, sidder klar på det tidspunkt og bestiller. Så kan de nemlig bare hente varen i varehuset den efterfølgende dag, når det passer dem, forklarer Jan Møller.

De sædvanlige lange køer foran elektronikgiganterne var i år forduftet sammen med timetilbuddene. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce