Annonce
Randers

Blicher-børn løber for Børnenes Kontors julehjælp

Idrætsdag på Blicherskolen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

SPENTRUP: Et syn, man sjældent har set: Julemanden i fuldt ornat på scenen med mavebøjninger, armbøjninger og andre gymnastiske øvelser. Men ikke desto mindre var det, hvad de yngste elever på Blicherskolen i Spentrup fredag formiddag blev udsat for, da en rødklædt julemand med skæg og hue stod i spidsen for børnenes opvarmning til dagen motionsløb.

Meget passende, i øvrigt.

- I år har vi besluttet, at Skolernes Motionsløb skal samle ind til Børnenes Kontors julehjælp, fortæller skolepædagog Amalie Schøler.

- Baggrunden er, at vi mener, det er sundt for børnene at lære at bekymre sig om andre. Og at de skal vide, at børn har forskellige muligheder i livet, og det faktisk ikke er alle, der har mulighed for at holde jul.

Derfor skal motionsløbet bruges til at indsamle penge. Forældrene er blevet opfordret til at sponsere deres børns udfoldelser på løberuten med et beløb for hver runde.

- Og vores idé er blevet meget positivt modtaget. Både af børnene og deres forældre, der typisk vil donere ti kroner for hver kilometer, deres børn gennemfører.

I år har vi besluttet, at Skolernes Motionsløb skal samle ind til Børnekontorets julehjælp.

Amalie Schøler, skolepædagog på Blicherskolen
Idrætsdag på Blicherskolen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Fem - eller halvtreds runder!

Og der var godt varmet op under ungerne, allerede inden løbet blev skudt i gang.

- Husk nu på, at vi har vores egen konkurrence med 0.b. Og der er en præmie på spil, lød det hos 0.a inden den fælles opvarmning med julemanden i skolens gymnastiksal.

De yngste elever skal hver løbe mindst tre runder á en kilometer, lyder oplægget.

- Men jeg skal løbe fem - eller 50, lyder det kæphøjt fra Mathias.

Inden den rød-hvid-stribede plaststrimmel blev klippet over, og ungerne sendt afsted på deres rute, var der dog delte meninger om, hvor langt benene nok ville kunne bære. fra de obligatoriske tre runder...måske fem...eller mere.

- Jeg nåede ni runder sidste år, og jeg vil gerne slå min egen rekord i dag, siger således Isabella fra 3.a, da hun holder er kort pitstop for at drikke vand og vente på sin løbemakker, Frida. Ved vandposten sidder også en noget forpustet Emma og samler kræfter. Men ikke særligt længe - så er hun på benene igen og klar til endnu en runde.

- Og helt generelt er børnene meget engagerede i projektet, fortæller Amalie Schøler.

For hver runde, børnene gennemfører, bliver de belønnet med et kryds på deres armbånd, for at de hele tiden selv kan følge med i, hvor meget de har præsteret.

På Blicherskolen i Spentrup var det selveste julemanden, der stod for opvarmningen, før eleverne blev sendt afsted. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Julegaver

Som optakt til motionsløbet har de yngste elever på Blicherskolen produceret armbånd, kravlenisser, juleposer og andre små julegaver, der skal gives sammen med den økonomiske håndsrækning til de familier, der får hjælp fra Børnenes Kontors julehjælp.

- Vi har lavet 50 julegaver - sidste år uddelte Børnekontoret julehjælp til 39 familier, siger Amalie Schøler.

Alle elever fra 0. til 9. klasse på Blicherskolen deltog i Skolernes Motionsdag - de ældste elever med andre løbeture på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Danmark

Forbrugerøkonom: Tag feriepengene, hvis du skal bruge dem

Annonce