Annonce
Randers

"Blinkende lygter" - nu som teater

Robin Hoods gode gerninger i Sherwoodskovene rykker ind på scenen en fredag i januar med kløgt og bueskydning. Foto: Folketeatret
Filmkomedien med de uduelige kriminelle får nyt liv som teaterforestilling på Værket. Og så vender Larsen-musicalen "Midt om natten" tilbage til Randers i næste sæson med tre opførelser.
Annonce

Randers: Susan Himmelblå og de andre karakterer fra Haveje vender tilbage til Værket næste år tre aftener i april med musicalen "Midt om natten", som det randrusianske publikum kunne opleve før coronaen brød løs i år.

Men efterspørgslen på forestillingen var så stor, at det giver mening at forlænge succesen med et års mellemrum.

- De tre opførelser, vi havde på programmet lige før coronaen, var så efterspurgte, at vi kørte med en lang venteliste. Derfor er vi glade for at komme i betragtning, da producenterne valgte at genopsætte musicalen, siger Mikael Qvist Rørsted.

Musicalen blev brat afbrudt, da den skulle opføres i Tivoli i april. Derfor er det besluttet at genopsætte den populære forestilling.

På næste års repertoire står også "Sommer i Tyrol", der i Folketeatrets nyopsætning er blevet støvet gevaldigt af og tillægger sig lidt af John Cleeses groteske halløj og spas fra badehotellet. Søren Hauch-Fausbøll og Troels Malling er nogle af skuespillerne, der sætter liv i kludene i de østrigske alper.

Og en lørdag i juni næste år er der teatertur til København, til Operaen og Det kgl. Teaters forestilling "West Side Story".

Ibsens drama "Et Dukkehjem", hvor Nora beslutter sig for at gå fra sin Helmer, har skuespillerne Sicilia Gadborg Høegh og Peter Christoffersen i de to bærende roller. Foto: Det kgl. Teater
Annonce

Tænkepauser går live

Aarhus Universitets Forlags geniale idé med udgivelse af rækken af "Tænkepauser" tager nu også form på teaterscenen. Ideen med at trække den trykte bog ind på de skrå brædder skyldes Nørrebro Teater, der i et par sæsoner har haft stor succes med konceptet, hvor en skuespiller får udleveret månedens Tænkepause, får en måned til at præsentere bogens indhold på scenen. Oven i arrangementet deltager forfatter, skuespiller sammen med komikeren Sebastian Dorset som vært for et talkshow, hvor der bygges bro mellem videnskab og levende dramatik.

Og så lægger Jacob Morild og Café Liva til på Værket allerede 24. september, hvor den morsomme mand over to aftener fejrer sit 20 års cabaretjubilæum. Pennen er spidset og den politiske satire sat i højsædet.

Samme Morild vender tilbage i slutningen af februar 2021 med "Nothing 'bout Me", hvor Stings musik danner klangbund for Morilds og Morten Wedendahls behandling af Stings evergreens.

Annonce

Eks-mænd og andre personager

Randers Teaterforenings teaterpakke byder på et gensyn med filmklassikeren "Blinkende lygter" om uduelige kriminelle og en grusom hævngerrig færing. Det er Nørregade og Teater 2, der sender filmklassikeren på de skrå brædder med Paw Henriksen, Thomas Magnussen og Peter Pilegaard på rollelisten.

Kirsten Olesen kommer alene med "Et tysk liv" i rollen som Brunhilde Pomsel, den tyske kvinde, der i 2013 i en alder af 100 år brød tavsheden om det tyske naziregime og de fem år, som mange tyskere helst lukker øjnene for.

Skuespiller Esben Smed lander i Randers 3. oktober, hvor han spiller Hamlet i Shakespeares "Hamlet - prins af Danmark". Han spiller over for Sara Viktoria Bjerregaard, der har rollen som Ofelia, mens et cast af spillere som Iben Hjejle kommer på scenen i det klassiske drama.

Fra den klassiske afdeling kan også nævnes Molieres forviklingskomedie "Den gerrige" og Henrik Ibsen-dramaet "Et Dukkehjem" om Nora, der til sidst indser, at hun kun er statist i Helmers dukkehjem.

Endelig har Vase & Fuglsang lavet en road-comedy om to mænd, der slår pjalterne sammen, selvom det eneste, de har til fælles, er eks-konen. Forestillingen bærer titlen "Eks-mænd" og bæres af makkerparret Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard.

På familiefronten viser teaterforening og Værket i forening de to familie-forestillinger ""Robin Hood" og og "Sværdet og stenen", mens en enkelt operaforestilling, nemlig "Rigoletto" har listet sig ind på næste sæsons program.

Dansk Danseteater danser Odysseus' rejse, hvor vægten lægges på sirenerne, der ifølge myten lokkede sømænd i uføre. Foto: Dansk danseteater
Skuespilleren Esben Smed, som tv-seerne har oplevet i rollen som Lykke-Per kommer til Værket i Randers som Hamlet i Shakespeares klassiske drama. Foto: Det kgl. Teater
Genhør med "Kvinde min", når musicalen "Midt om natten" vender tilbage til Værket i april 2021.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce