Annonce
Rejser

Bliv blæst bagover i ny attraktion

Idéen med Naturkraft er, at besøgende skal blive klogere på naturens kræfter og blive inspireret til en grønnere adfærd. Jesper Theilgaard, klimaformidler og tidligere meteorolog på tv, er blandt de særlige rådgivere, der har været involveret i projektet. Foto: Naturkraft


Annonce

Kom til Ringkøbing og bliv blæst bagover. Det er populært sagt budskabet fra Naturkraft, en stor attraktion, som åbner 12. juni. Børn og voksne kan på egen krop mærke naturens kræfter, og i sidste ende skal den oplevelse give en forståelse for naturvidenskab, og hvordan det kan bruges af den enkelte til en grønnere adfærd.

Anlægget består af en arena på 5 hektar og af 45 hektar i åben natur. her finder man otte vestjyske naturformer, for eksempel klitter, sumpområder og hede.

Gæsterne kan mærke en vesterhavsstorm i en vindtunnel, mærke bølgernes kraft i en trækfærge, prøve klatrebaner i klitterne og meget andet.

Arenaen består af en ringvold på over 600 meter i omkreds, og inden for volden ligger Naturkrafts hovedbygning på 5500 etagemeter. Her er legeområde, sanseinstallationer og tre sfærer, hvor man kan undersøge og forstå naturens kræfter i et interaktivt digitalt univers. For eksempel kan man prøve et klimaspil og se, hvordan CO2-udledningen ændres, hvis man skifter et kulkraftværk ud med en vindmøllepark.

Anlægsomkostningerne beløber sig til næsten 300 millioner kroner.

En dagsbillet koster 160 kroner. Det er også muligt at købe måneds- og årskort. Naturkraft vil være åbent året rundt. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce