Annonce
Randers

Bliv corona-pennevenner: Lokal ildsjæl organiserer brevskrivning til isolerede ældre

Annette Abild fra Langå håber, at hun ved at sende breve til de ældre borgere, der sidder på plejehjem og ikke må få besøg, kan give dem et smil på læben. Hun har derfor startet en Facebook-gruppe, så flere kan være med til at lave brevene. Foto: Annette Abild
Annette Abild har startet en Facebook-gruppe, som har til formål at indsamle breve og billeder, der kan skabe smil og glæde hos ældre mennesker på plejehjem, da de ikke længere må få besøg på grund af coronavirussen.

Randers: Send et brev til en person på et plejehjem, som du ikke kender.

Sådan lyder opfordringen i facebookgruppen "Corona-penneven", som Annette Abild fra Langå oprettede i sidste uge.

- Jeg har en onkel, som sidder alene på plejehjem og er så ked af, at de ikke må få besøg på grund af coronavirussen, og så kom jeg til at tænke på alle de ældre, som har det sådan. Dem ville jeg gerne gøre en lille forskel for, begrunder Annette Abild.

Første tanke var at lave en telefonkæde, hvor man kunne ringe ind til en beboer på et plejehjem og få en sludder for en sladder, men den idé var ifølge veninden Betina Buur, som er centerleder på plejehjemmet Borupvænget i Randers, for svær at føre ud i livet rent logistisk.

Løsningen blev i stedet at sende gode gammeldags breve.

- Man kan bare skrive om sit liv, hvad man går og laver, hvordan coronaen påvirker din hverdag, din familie og den slags. Når man først er i gang, kører det bare, siger Annette Abild, som via facebookgruppen har taget ansvar for at samle og uddele brevene.

Hun har indtil videre modtaget 12 breve, nogle stykker i postkassen, men langt de fleste via email, hvor det også er muligt at vedhæfte billeder fra sin hverdag.

De tilsendte breve bliver printet ud, pakket i kuverter, proppet i en pose, afleveret til veninden Betina Buur på Borupvænget, hvor de så bliver opbevaret i 72 timer for at mindske smitterisikoen.

Tidligere på ugen fik de første plejehjemsbeboere så lov til at åbne posten fra de vildt fremmede afsendere.

- Det blev modtaget helt fantastisk. Det er jo sjældent, at man får brev i dag. Betina fortalte, at det fik smilet frem hos de ældre og satte nogle tanker i gang. Det er blevet meget positivt modtaget, og det tager kun en halv time af ens egen tid at glæde andre mennesker på den måde, siger Annette Abild, som håber, at flere får øjnene op for initiativet.

- Hvis andre steder end Borupvænget kunne være interesserede i at få de her breve, kan vi jo bruge nogle af dem igen, for de ældre kommer jo nok med stor sandsynlighed til at sidde alene på plejehjemmene noget tid endnu.

Corona-pennevenner

Man kan finde inspiration til at skrive et brev til en anonym ældre på facebookgruppen "Corona-pennevenner", som bliver administreret af Annette Abild.

Hun står for at indsamle de tilsendte breve og videreformidle dem til plejehjemmene - i første omgang Borupvænget i Randers.

Ønsker man at sende et brev til en ældre medborger, opfordrer Annette til, at man sender hende brevet på info@abildtrading.dk, hvor man meget gerne må vedhæfte billeder eller tegninger. Hun står for at printe det ud og pakke det i kuverter.

Annette Abild fra Langå håber, at hun ved at sende breve til de ældre borgere, der sidder på plejehjem og ikke må få besøg, kan give dem et smil på læben. Hun har derfor startet en Facebook-gruppe, så flere kan være med til at lave brevene. Foto: Annette Abild
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce