Annonce
Randers

Bliv klogere på Islamisk Stat

Journalist og historiker Deniz Serinci er aktuel med bogen »Terrorens Kalifat - Et indblik i Islamisk Stat«, og i dag kommer han til Randers og holder foredrag om den frygtede organisation. Foto: Scanpix

De fleste af os har set forfærdelige krigsbilleder i tv og læst om de grusomheder, som Islamisk Stat udfører i Mellemøsten. Men kender vi hele historien? Det mener Lise Baastrup fra Enhedslisten i Randers ikke.

»Det er ekstremt vigtigt, at vi får et mere realistisk syn på, hvad der foregår i Mellemøsten. Islamisk Stat er en forfærdelig ting, men vi har i Vesten en dobbelttydig holdning. Vi siger én ting og gør noget andet,« siger Lise Baastrup og fortsætter:

»Der mangler oplysning og mere fokus på, at vi med den ene hånd vil stoppe Islamisk Stat, men med den anden hånd for eksempel hjælper tyrkerne med at stoppe kurderne, som bekæmper Islamisk Stat.«

Derfor har Enhedslisten i Randers inviteret historiker og journalist Deniz Serinci, der er aktuel med bogen »Terrorens Kalifat - Et indblik i Islamisk Stat«. Det er en bog, der handler om Islamisk Stat og om baggrunden for den og om problemer med radikalisering.

Annonce

»Vi vil gerne nuancere, hvad der egentlig foregår,« siger Lise Baastrup.

Baggrunden for arrangementet er, ifølge Lise Baastrup, at både Bjarne Overmark og Kim Christensen, der sidder i byrådet for Beboerlisten, men som også er medlemmer hos Enhedslisten, har været valgobservatører i den syriske by Kobane tæt ved den tyrkiske grænse mod nord.

Foredraget med Deniz Serinci holdes i morgen, onsdag, hos Randers Alevi Kultur Center på Glentevej 1 A i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce