Annonce
Randers FC

Bliv klogere på Randers FC's prøvespiller: Rent fodboldmæssigt er han måske over vores niveau

Sportsdirektør i Randers FC, Søren Pedersen, skal sammen med cheftræner Thomas Thomasberg og assistenttræner Rasmus Bertelsen tage stilling til, om prøvespilleren Laorent Shabani passer ind i Randers FC. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
20-årige Laorent Shabani er til prøvetræning i Randers FC. Sportsdirektør Søren Pedersen lovpriser kantspillerens fodboldevner og spilforståelse, men udtrykker bekymring for fysikken. Svensk-albaneren skal overbevise kronjyderne om, at han passer ind i klubbens spillestil, hvis de skal tilbyde ham en kontrakt.
Annonce

Randers: Det er ikke noget tilfælde, at 20-årige Laorent Shabani, som har kontraktudløb med Malmø FF ved årsskiftet, i disse dage træner med i Randers FC.

Kronjyderne har gennem længere tid holdt øje med kantspilleren, som både cheftræner Thomas Thomasberg og sportsdirektør Søren Pedersen har været i Sverige for at se spille live.

Da svensk-albaneren ikke har nogen officielle førsteholdskampe på CV'et for Malmø FF har det været i reserveholdsturneringen, så det var oplagt at se ham an i miljøet på Viborgvej, da muligheden bød sig.

- Han er en dygtig spiller, som rent fodboldmæssigt og med sin spilforståelse måske endda er over vores niveau. Han er hurtig, god på bolden, stærk en mod en og kan drible og skabe chancer, men han mangler måske noget fysik og duelstyrke, siger Søren Pedersen.

- Vi skal se noget potentiale i ham, hvis vi skal lave en aftale. Det er et stort talent, men han skal passe ind i måden, vi vil spille på og gøre tingene på her, tilføjer sportsdirektøren, som selvfølgelig også har set video med kantspilleren fra kampe på de svenske og albanske ungdomslandshold.

Annonce

Mulig udviklingsspiller

Med sine 175 centimeter i højden og 67 kilo er de fysiske forudsætninger nu engang, som de er.

Derfor er det også den defensive spilforståelse, som er i fokus på træningsbanen.

- Saba Lobjanidze tackler jo heller ikke, så det handler om at se, hvordan Laorent Shabani placerer sig, går i pres og agerer i forhold til de andre, siger Søren Pedersen.

Når han nu er kantspiller, er han så tiltænkt som en mulig erstatning for Saba Lobjanidze?

- Det er nok for stor en mundfuld. Det kommer selvfølgelig an på, hvor lang tid vi skal beholde Saba, men vi tænker ikke, at han går direkte ind i startopstillingen fra 1. januar, hvis vi vælger ham. Han er en potentiel udviklingsspiller med et højt niveau. Man træner ikke med førsteholdet i Malmø FF, medmindre man er dygtig, siger sportsdirektøren.

Laorent Shabani prøvetræner en uge i Randers FC og deltager også i reserveholdskampen mandag mod AaB, som bliver spillet på Viborg klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce